În doar 24 de ore, în judeţul Suceava

Trei incendii generate de coşurile de fum defecte

Trei gospodării din diferite localităţi din judeţul Suceava au fost afectate de incendii izbucnite de la nivelul coşurilor de evacuare a fumului, necurăţate sau neizolate.

Incendiu în comuna Zvoriştea

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, primul incendiu din serie a izbucnit la o casă de locuit din satul Buda, comuna Zvoriştea. Pompierii militari au fost sesizaţi luni, la ora 17.52, intervenind cu patru autospeciale.

Alin Găleată subliniază că accesul autospecialelor către locul incendiului a fost îngreunat de drumurile din localitate înguste, dar şi de autovehiculele parcate neglijent.

Cu toate acestea, la ora 20.20, pompierii au lichidat incendiul ce a cuprins acoperişul casei de locuit şi bunuri din interiorul podului (locuinţă tip „duplex”, cu doi proprietari).

În incendiu au ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat necorespunzător faţă de materialele combustibile, precizează sursa citată, menţionând că pompierii au salvat restul construcţiei, cu bunurile aferente.

Incendiu în comuna Crucea

În timp ce pompierii se luptau cu focul la Zvoriştea, un alt incendiu a fost anunţat, la ora 18.08, în localitatea Cojoci din comuna Crucea. Pompierii militari şi civili, cu patru autospeciale, au lichidat un incendiu izbucnit la o casă de locuit.

Focul a fost stins la ora 20.15, distrugând până atunci acoperişul casei pe o suprafaţă de 64 mp şi obiectele de uz casnic din interior, pereţii şi tavanul locuinţei.

Alin Găleată a relatat că flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din coşul de fum necurăţat. De menţionat este că pompierii au salvat trei anexe gospodăreşti.

Incendiu în comuna Stulpicani

Ulterior, marţi dimineaţă, un alt incendiu a izbucnit la o casă de locuit din comuna Stulpicani. Potrivit sursei citate, pompierii au lichidat incendiul în aproximativ două ore, însă a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 50 mp şi s-au degradat pereţii din lemn, instalaţia sanitară şi altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat necorespunzător faţă de materialele combustibile, a precizat Găleată, care a ţinut să menţioneze că pompierii au salvat anexele gospodăreşti şi depozitul de lemne pentru foc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: