DGASPC Suceava, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi:

„Să recunoaştem abilitatea din orice dizabilitate!”

„Ziua de 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii de către opinia publică, a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora” se arată într-un comunicat al DGASPC Suceava.

Astfel, anual, în această zi, DGASPC Suceava organizează evenimente încercând să explice societăţii importanţa schimbării de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În fiecare an, de 15 ani încoace, DGASPC Suceava a organizat, în data de 3 decembrie, evenimentul „Deschide Ochii…! Deschide Inima!” – eveniment-manifestare la care au participat, de fiecare dată, sute de copii şi persoane adulte cu dizabilităţi din cadrul centrelor de plasament, din cadrul centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC Suceava, precum şi din centrele care aparţin de ONG-uri, dar şi din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret. Evenimentele cuprindeau spectacole, expoziţii etc.

Anul acesta, organizarea evenimentului nu este posibilă din cauza condiţiilor epidemiologice. În aceste condiţii, director executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, declară că „în acest an, nu putem decât să facem un remember al acestui eveniment de suflet, pentru care beneficiarii serviciilor noastre s-au pregătit de fiecare dată de-a lungul unui întreg an, cu speranţa că vor fi apreciaţi şi acceptaţi de către noi toţi”.

„Le mulţumim tuturor partenerilor care ne-au fost alături de fiecare dată, oferind cadouri şi recunoaştere, persoanelor cu dizabilităţi, creând împreună magia unei zile cu adevărat specială! Mulţumim reprezentanţilor mass-media sucevene care au oferit spaţii largi, de fiecare dată, acestui eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi!” a mai spus Georgeta Nadia Creţuleac, care a îndemnat „să recunoaştem abilitatea din orice dizabilitate!”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: