Într-o singură săptămână

Poliţiştii au confiscat peste 900 mc de lemn

> Au fost confiscaţi şi aproape 500 de pomi de Crăciun > 114 persoane sunt cercetate penal pentru infracţiuni silvice

 În cursul săptămânii trecute, poliţişti din toată ţara au efectuat aproape 900 de controale şi au confiscat peste 900 mc de lemn, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier. De asemenea, au fost indisponibilizaţi 483 de pomi de Crăciun.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 20-26 noiembrie a.c., poliţiştii au desfăşurat 874 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului de material lemnos. Astfel, pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 196 de dosare penale, în care sunt cercetate 114 persoane şi au fost aplicate 157 de amenzi în valoare de 308.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 930 mc de lemn, în valoare de 428.000 de lei. De asemenea, au fost descoperiţi 170 mc de lemn tăiaţi ilegal, în valoare de 111.000 de lei, şi au fost confiscaţi 483 de pomi de Crăciun, în valoare de 285.000 de lei.

Sursa citată mai arată că, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 14 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care 4 au fost confirmate ca fiind ilegale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: