Deputatul PNL Angelica Fădor:

Fermierii din Bucovina vor primi, prin programul Agro Invest, un grant de 10% din valoarea finanţării

 Preşedintele Comisiei pentru Administraţie şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, a declarat că Guvernul a adoptat, în primă lectură, o ordonanţă de modificare a programului IMM Invest, adăugându-se un nou subprogram Agro Invest, ce este dedicat IMM-urilor din domeniul agriculturii şi industriei alimentare.

„Este o măsură ce a fost bine primită de mediul de afaceri şi care, în acest moment, se extinde pentru zona companiilor din sectorul agricol” a spus deputatul liberal.

Ea a arătat că prin acest program fermierii din Bucovina, dar şi cei care activează în domeniul agroalimentar, vor primi de la stat un grant de 10% din valoarea finanţării, Guvernul sprijinind, gratis, o parte din investiţii.

„De asemenea, va exista prin acest program o perioadă de graţie mai mare – de la începutul perioadei de creditare – de 24 de luni (perioadă în care se poate plăti doar dobânda), lucru care îi va ajuta pe cei aflaţi în dificultate. În plus, OUG prevede ca fermierii să poată rambursa creditul de minim două ori pe an, ceea ce înseamnă că rambursarea se poate face după recoltare sau oricând îşi poate permite fermierul pe durata unui an” a explicat parlamentarul sucevean.

Deputatul PNL Angelica Fădor a mai anunţat că o altă decizie importantă pentru fermieri a fost luată de zilele trecute de Parlament, o iniţiativă legislativă pe care a sprijinit-o în calitate de deputat PNL şi prin care se debirocratizează procesul de realizării plăţilor directe pentru fermieri.

„Astfel, cei aproximativ 860 de mii de fermieri vor scăpa de documentele pe care trebuie să le obţină anual de la primărie şi de alte instituţii publice. Altfel spus, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va interoga bazele de date ale acestor instituţii, scutindu-i pe fermieri de drumuri inutile” a precizat Angelica Fădor.

Ea a subliniat că este de salutat că în această perioadă dificilă pentru economia românească fermierii sunt sprijiniţi.

„În calitate de fost primar al comunei Iacobeni cunosc foarte bine problemele de care se lovesc fermierii, motiv pentru care am promovat în Parlament iniţiative de sprijinire a domeniului agroalimentar” a conchis Angelica Fădor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: