Eşecul manipulării antivaccin ne va curăţa de sforari

De când e lumea, savanţii, înţelepţii, oamenii de ştiinţă au fost cu un pas înainte, iar descoperirile lor au asigurat progresul omenirii. Este adevărat că multe teorii n-au fost confirmate în totalitate de viaţă, iar numărul şi valoarea lor, consistenţa argumentelor au pălit în faţa adevărului, a descoperirilor ulterioare, a raţiunii, a cunoaşterii. Cu atât mai mult însăilările pseudoştiinţifice, bazate pe umori personale şi interese pecuniare ori politicianiste. (Aş cita la întâmplare Critica raţiunii pure şi Critica raţiunii practice ale lui Immanuel Kant, dar mi-e frică să nu vă descurajez lectura până la capăt).

În situaţia pandemică actuală, însă, lucrurile sunt mai clare ca niciodată: concluziile majorităţii marilor cercetători din toată lumea medicală ne spun cu argumente de necontrazis că infecţia cu SARS-CoV-2 a ucis peste un milion şi jumătate de cetăţeni ai Planetei, că este un pericol grav al omenirii, iar societăţile trebuie protejate prin măsuri coercitive ale guvernelor, ale autorităţilor publice. S-a dovedit cu cifre că purtarea măştii, distanţarea fizică şi igiena pot ţine sub control boala până la apariţia unui tratament eficace ori/şi a unui vaccin.

Căci vaccinurile au salvat omenirea de la pieire în cazurile multor boli grave precum TBC, difterie, poliomelită, tetanos, febră galbenă, tuse convulsivă, hepatita B, rujeolă, rubeolă, fel de fel de gripe, inclusiv aceea spaniolă… Să nu fi aflat „savanţii“ antivaccinişti de succesele ştiinţei medicale ori e vorba de idioţi utili unor interese imediate, politice?

Ca şi altădată în crize pandemice, sunt generalizate cazurile particulare pentru a îngrozi lumea: cu 5%, 10% nereuşite ori efecte secundare, antivacciniştii manipulatori şi speculanţii, adesea şi oficialităţile religioase, încearcă răsturnarea adevărului ştiinţific, a numărului celor 90%, 95% salvaţi de la moarte, numai că în cazul SARS-CoV-2 rezultatele nu vor mai putea fi ascunse, iar după vaccinare adevărul îi va mătura din spaţiul public pe ticăloşi şi mincinoşi.

Sunt curios să văd ce destin vor avea medicii coronasceptici, oamenii politici şi partidele care şi-au pătat mâinile cu sânge, îngroşând criminal numărul deceselor, fiindcă, iată, nerespectarea la îndemnul lor a restricţiilor a produs şi produce victime nenumărate.

Bătălia antivacciniştilor este una cu direcţie precisă: marii speculanţi farmaceutici, mai ales China, au făcut averi imense pe spatele zecilor de milioane de infectaţi, a fricii de moarte pe întregul glob, iar apariţia vaccinurilor anti-Covid le zădărniceşte afacerea, mutând profitul în buzunarul creatorilor noilor vaccinuri. Să nu vă miraţi când vor ieşi la iveală dedesubturile încrengăturilor ticăloase în care s-au înrolat medici încălcând jurământul lui Hipocrate, oameni politici fără Dumnezeu şi idioţi utili care le-au transmis mesajul. De asta au apărut milioane de conturi false pe reţelele de socializare, fake news-uri pe bandă rulantă, mii de trolli şi boţi, care le asigură sharing-ul, sute de mii de fraieri care multiplică ştirile false… şi nenorocirea e gata. Aceasta e reţeta tragică a situaţiei actuale.

Însă, în principal, vina e a noastră: ne-am lăsat prostiţi cu uşurinţă de şmecheri şi manipulatori. Din nou se vede cu claritate că slăbiciunea vine din necunoaştere şi educaţie precară, dar şi din lipsa competenţelor de gestionare a tragediilor, din imposibilitatea anticipării corecte a evoluţiei vieţii, a crizelor de sănătate, a crizelor umanitare. Nu în ultimul rând, a hrăpăreţilor şi veroşilor bişniţari pentru care viaţa noastră nu are niciun preţ.

Şi această pandemie va trece, cum au trecut şi celelalte, dar vor fi două urmări foarte importante: 1. am învăţat să preţuim micile bucurii alături de cei dragi, am înţeles că fericirea era alături de noi, dar nu am ştiut să ne-o integrăm în viaţa de zi cu zi; 2. epoca sforarilor politici şi ticăloşia unor capete împuiate cu diplome, dar cu conştiinţa umanităţii în suferinţă începe să apună. Evident că bătălia trebuie dusă până la capăt, altfel tragedia se va repeta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: