Tenis, Turneul Campionilor de la Bucureşti

Doi copii din Fălticeni au urcat pe podium

Cea mai prestigioasă şi aşteptată competiţie Tenis10 din calendarul tenisului de câmp pentru copii s-a încheiat la începutul acestei săptămâni. Este vorba de Turneul Campionilor 2020, eveniment aflat la cea de-a 11-a ediţie, anul acesta fiind programat în intervalul 28-30 noiembrie, la Bucureşti. Pentru al cincilea an consecutiv, secţia de tenis de câmp a clubului ACS Nada Florilor Fălticeni a reprezentat tenisul juvenil sucevean la Turneul Campionilor – Tenis10MPG, competiţie rezervată unui număr de 75 de copii din toată ţara, care au obţinut cele mai bune rezultate pe parcursul anului competiţional.

Eligibilitatea de participare la eveniment este data de câştigarea unui turneu în perioada sezonului de vara, 1 aprilie – 30 octombrie 2020. Toţi campionii acestor turnee au fost invitaţi, în funcţie de vârstă, în şapte categorii de joc disponibile, cei mai mici dintre copiii putând opta să concureze într-o categorie de joc de nivelul superior.

ACS Nada Florilor Fălticeni a participat cu trei sportivi, la categoriile Roşu (copii până în 8 ani) şi Portocaliu (copii până în 9 ani). Christian Samachişa a câştigat titlul de campion la nivelul Roşu, iar Dennis Filipciuc s-a impus pentru a treia oară la nivelul Portocaliu. Un rezultat bun a obţinut şi Daniel Mitocaru, care s-a clasat pe locul patru la Portocaliu, după ce a pierdut meciul pentru locurile 3 – 4, la diferenţă de un singur punct, asta în condiţiile în care a concurat la o categorie superioară.

„Mă bucură faptul că de cinci ani consecutivi suntem prezenţi pe podiumul Turneului Campionilor şi am reuşit să obţinem peste 20 de titluri naţionale cu micii tenismeni. ACS Nada Florilor este un club tânăr, dar cu rezultate deosebite atât la tenis de câmp, cât şi la înot şi canotaj. Rezultatele nu sunt întâmplătoare, ele se datorează şi colaborării pe care clubul o are cu administraţia locală, cu sponsorii (Firena, Romfour, Raitar) şi, nu în ultimul rând, cu părinţii sportivilor care ştiu să se bucure de victorii şi poate, cel mai important, ştiu să treacă cu demnitate peste înfrângeri.

Felicit pe Cristian Samachişă şi pe Denis Filipciuc pentru performanţa obţinută, dar şi pe Daniel Mitocaru, care, deşi are numai şapte ani, şi-a dorit să concureze la o categorie superioară unde a avut curajul să joace şi să înfrunte adversari cu doi ani mai mari”, ne-a spus Marcel Dascălu, coordonatul Secţiei de tenis de câmp – copii.

Instructorul Marcel Dascălu a precizat că în munca sa de pregătire a copiilor este ajutat de Vasile Filip, fost sportiv al clubului, în prezent student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

În această perioadă, micii tenismeni din Fălticeni se pregătesc pentru ultima competiţie importantă a acestui an, Turneul Campionilor Tenis10 FRT, care va fi organizat la Braşov, în perioada 12-13 decembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: