La Suceava

Ceremonie de Ziua Naţională a României

Ca urmare a colaborării dintre Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Ministerul Apărării Naţionale – Garnizoana Suceava, Ziua Naţională a României a fost marcată printr-o ceremonie restrânsă care a avut loc în Piaţa Tricolorului din municipiul Suceava.

Ziua de sărbătoare a debutat cu Sf. Liturghie şi un Te Deum slujite de obştea monahală a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. 

A urmat apoi ceremonia din Piaţa Tricolorului, unde au fost de faţă reprezentanţi ai oficialităţilor sucevene, reprezentanţi din partea Armatei, Jandarmeriei şi Poliţiei, consilieri eparhiali, preoţi militari, diaconi etc. 

După intonarea Imnului naţional de către Fanfara Primăriei Suceava, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de preoţi şi diaconi, a rostit rugăciunea de Te Deum.

Prefectul judeţului Suceava a dat citire mesajului trimis de premierul Ludovic Orban.

În semn de profund respect şi venerare, la picioarele statuii „Bucovina înaripată” au fost depuse coroane de flori din partea autorităţilor civile şi militare locale. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: