În municipiul Suceava

Tichete de masă caldă pentru 142 de pensionari şi 3 oameni ai străzii

> „În măsura în care pe parcurs mai apar solicitanţi, lista se actualizează” a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că tichetele nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi schimbate în bani

Persoanele în vârstă aflate în situaţii speciale au parte de un ajutor financiar pentru hrană în baza unei finanţări europene nerambursabile disponibile în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi în conformitate cu Ordonanţa Guvernului 115 din iulie 2020.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spune că este vorba despre acţiunea prin care persoanelor cu vârsta de peste 75 de ani şi cu un venit maxim de 800 de lei pe lună li se distribuie tichete pentru masă caldă. În municipiul Suceava au fost identificate 145 de persoane îndreptăţite, dintre care 142 de pensionari şi 3 persoane fără adăpost. Aceştia beneficiază de tichete în valoare de 180 de lei pe lună, până la sfârşitul anului, respectiv de un total de 720 de lei pentru octombrie, noiembrie şi decembrie. Lungu precizează că beneficiarii se pot adresa unităţilor abilitate din reţeaua „Edenred”, la care sunt anexate şi restaurante din municipiul Suceava. În cadrul acestora din urmă, cei în cauză primesc o masă caldă în valoare de maxim 40 de lei.

„Persoanele care au obţinut aceste tichete au fost instruite de lucrătorii Direcţiei de Asistenţă Socială şi îndrumate către unităţile autorizate din oraşul nostru care asigură această masă caldă. În măsura în care pe parcurs mai apar solicitanţi, lista se actualizează” a declarat Ion Lungu, subliniind că tichetele nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi schimbate în bani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: