Marian Andronche:

PMP lansează un program naţional pentru relansarea şcolilor de arte şi meserii

Preşedintele PMP Suceava, care candidează de pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, a declarat că formaţiunea politică pe care o reprezintă este singurul partid care propune lansarea unui program naţional amplu pentru relansarea şcolilor de arte şi meserii la standarde europene.

„Este loc pentru fiecare sub cer românesc, nu sub cer străin. Se rup familii şi suflete în bucăţi. Ne-au plecat părinţii în străinătate să îşi câştige pâinea iar acum ne pleacă copiii, pentru că nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă potrivit, aici, acasă.

Meseria este brăţară de aur! Tocmai de aceea lansăm acest program care să permită pregătirea tinerilor pentru nevoile reale de pe piaţa muncii” a arătat Marian Andronache.

El consideră că pe piaţa muncii este nevoie de sudori, instalatori, mecanici, electricieni, tâmplari, croitori, care sunt plătiţi bine şi în România, nu doar în Occident.

„Aceasta este una dintre soluţiile potrivite, oferite tinerilor, de a rămâne acasă, şi nu doar să scoatem şomeri pe bandă rulantă de pe băncile şcolilor. Dar pentru aceasta avem nevoie de votul dumneavoastră” a transmis liderul PMP Suceava.

În acelaşi timp, Marian Andronache a spus că PMP susţine şi dezvoltarea parteneriatelor între companii şi şcolile de meserii, pentru a asigura inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor.

Pe de altă parte, el consideră că este nevoie şi de o reformă a programei şcolare, având în vedere că România are nevoie de un sistem de învăţământ mai echitabil care să fie competitiv la nivel european şi care să aibă în centrul său un model educaţional orientat pe nevoile elevului. „Experienţa fiecărui copil în şcoala românească trebuie îmbunătăţită, cu atenţie acordată bunăstării sale emoţionale, dezvoltării individuale, precum şi capacitaţii sale de a modela adulţi integraţi în societate. Din acest motiv susţinem simplificarea curriculumului şcolar la nevoile pieţei forţei de muncă actuale şi la noile realităţi economice, culturale globale şi ale pieţei muncii” a declarat preşedintele PMP Suceava.

În acest sens, Marian Andronache a precizat că PMP susţine introducerea disciplinelor „Educaţie antreprenorială” şi „Educaţie financiară” pentru a pregăti corespunzător tinerii pentru provocările din economia reală, dar şi introducerea de programe de consiliere şi orientare profesională în toate liceele şi universităţile prin care elevii şi studenţii să beneficieze de consiliere în alegerea profesiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: