Magistrala de gaz natural este la doar 10 km de Vatra Dornei

> Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat că lucrările la magistrala de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei avansează în ritm alert şi că din cei 23 km de conductă care trebuie montată au fost deja efectuate lucrări pe o distanţă de 13 km

Potrivit lui Gheorghe Flutur, preşedintele administraţiei judeţene, până în vara anului viitor se vor finaliza lucrările şi pentru cei 10 km de conductă magistrală, pentru că firma care execută montarea conductei se ţine de treabă. Potrivit lui, în 5 luni de la începerea lucrărilor s-au montat peste 13 km de conducte.

„Ei sunt în avans faţă de termenele pe care le au în contract. Îi felicit şi le mulţumesc şi îmi exprim speranţa ca în vara – toamna anului viitor să ajungă conducta de gaz metan la Vatra Dornei” a spus Gheorghe Flutur.

Flutur a menţionat că Transgaz a alocat 18 milioane de lei pentru această investiţie, iar municipiul Vatra Dornei are o centrală termică pe gaz natural care aşteaptă de mulţi ani să poată funcţiona.

El a mai spus că municipalitatea din Vatra Dornei va trebui să pregătească reţeaua de distribuţie a gazului natural în oraş şi că va trebui ca autorităţile locale să se implice.

Flutur a subliniat că această investiţie înseamnă o protecţie asupra pădurii, înseamnă civilizaţie şi dezvoltare.

El a mai spus că va trebui deblocată o porţiune de 3 km unde sunt proprietari de terenuri care vor face contracte de pază cu Romsilva, iar apoi contracte cu Transgaz.

„Este un mare câştig că această firmă s-a ţinut de cuvânt” a spus Gheorghe Flutur.

Aflată la şantierul acestei conducte, deputatul PNL Angelica Fădor a declarat că pentru zona Dornelor această conductă de gaz metan este „un vis care devine realitate”.

Ea a spus că atunci când se discuta despre aducţiunea de gaz natural, lumea o privea cu scepticism, dar acum, datorită Guvernului PNL şi a preşedintelui CJ Suceava, devine realitate.

Angelica Fădor a subliniat că este foarte importantă această investiţie pentru întreaga zonă, pentru că deja primăriile au început să formeze asociaţii de dezvoltare intercomunitară, astfel încât imediat ce va ajunge gazul metan la Vatra Dornei, să beneficieze de gaz metan şi locuitorii din întreg Bazinul Dornelor.

„Este importantă implicarea Guvernului PNL în racordarea populaţiei la gaz metan. Începând din acest an racordarea este gratuită, pentru că de fiecare dată oamenii erau destul de sceptici din cauza costurilor” a spus Angelica Fădor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: