Discriminări care trebuie să înceteze

Guvernul Orban ne-a pregătit un spectacol sinistru: a închis pieţele agroalimentare acoperite. Mii de ţărani şi producători agricoli au fost aruncaţi afară, în frig, acum în prag de iarnă. Dincolo de faptul că produsele se vor altera, oamenii riscă falimentul.

După un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existenţa unei secete fără precedent, acum a venit vremea ca şi micii producători agricoli să primească o lovitură prin închiderea pieţelor agroalimentare acoperite. Stocurile de alimente create, refuzul şi dezinteresul actualului guvern pentru acordarea unor forme de sprijin a acestui sector vor determina, ca şi în cazul sectorului HoReCa, la creşterea numărului de şomeri.

Munca lor, de o vară, este la mila Domnului. Cine îi va despăgubi pe aceşti oameni? În schimb, marile lanţuri de magazine, deşi tot acoperite, rămân deschise.

Unde este dreptatea, oameni buni? De ce pentru unii există legi care să îi protejeze şi se aplică, iar alţii trebuie omorâţi? Sunt discriminări care trebuie să înceteze.

Ţăranul de la Milişăuţi şi cel de la Rădăşeni trebuie să se simtă protejat, nu trebuie să stea cu teamă că mâine nu va avea loc în piaţă şi va fi obligat să cumpere chiar el morcovul şi pătrunjelul de la un supermarket, indiferent de numele acestuia.

Pro România propune sprijinirea urgentă şi strategică a pieţei locale şi a lanţurilor scurte alimentare în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică, inclusiv compensarea pierderilor suferite de ţărani şi micii producători afectaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise, stabilite de comun acord prin consultarea cu asociaţiile de mici producători.

O altă măsură pe care Pro România o susţine este accesul la piaţă pentru micii producători cu respectarea obligaţiilor internaţionale pentru drepturile omului în sectorul agroalimentar, dar mai ales, participarea acestora la luarea deciziilor şi dialog permanent cu autorităţile de la nivel central, astfel încât, să putem stopa luarea deciziilor care nu vin în sprijinul acestui sector economic.

Nu ne putem bate joc de românii noştri. Noi, cei de la Pro România, nu vom permite să se întâmple acest lucru.

Publicat de CRAI NOU SA la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: