Deputatul PNL Ioan Balan despre „fabrica de permise” de la Suceava

 Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat, luni, la News Bucovina, că situaţia de la Serviciul de Permise Auto şi Înmatriculări Vehicule de la Suceava a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales prin amploarea reţelei.

El a arătat că este treaba autorităţilor în drept să acţioneze şi că pot urma şi valurile doi şi trei de arestări până când se închide toată situaţia.

„Să fie valurile doi, trei, să închidă tot până când se închide situaţia asta” a declarat Ioan Balan.

Deputatul a mai spus că de ceva timp a avut şi în audienţe şi în mesaje pe reţelele sociale sesizări că la examenul pentru şcoala de şoferi programările erau foarte lungi.

„Cele mai multe au fost de la cei din diaspora, din străinătate, care dădeau examenul pentru permis aici şi, de obicei, îl luau destul de repede. Şcoala o făceau când o făceau, dar pe perioada sejurului, de două-trei săptămâni, aveau timp să se programeze şi să dea şi examenul, iar acum erau programaţi prin primăvară” a spus Balan.

El a specificat că s-a interesat despre cauze şi că i s-a spus că numărul de examinatori este mic.

„M-am interesat, atât cât îmi permite situaţia, şi la minister şi aici, de ce e situaţia asta, iar răspunsul a fost că sunt foarte puţine cadre şi că situaţia aceasta a pandemiei îi obligă să ia mai puţini cursanţi. O întreagă poveste pe care, sincer, chiar am crezut-o şi chiar am adus în discuţie la Bucureşti situaţia că la Suceava termenele pentru examen sunt foarte lungi, necunoscând substratul acestor termene” a declarat deputatul PNL.

El a spus că a fost o situaţie destul de grea şi la RAR Suceava în ceea ce priveşte programările, care s-au redus de la 90 de zile la 30 de zile.

Balan a arătat însă, că la examinările pentru permise nu s-a reuşit să se reducă termenele pentru cursanţi.

Nu puteai să-ţi imaginezi amploarea fenomenului de acolo…

În ceea ce priveşte situaţia adusă la suprafaţă de ancheta DNA Suceava el a spus că a fost surprins, ca toată lumea.

„Nu puteai să-ţi imaginezi amploarea fenomenului de acolo. De surprins ne-a surprins pe toţi, aşa cum în urmă cu ani ne-a surprins situaţia de la Argeş. Lucrurile acestea nu se fac în văzul întregii lumi. Nici cei care dădeau şi nici cei care primeau, nu dădeau la alţii. În folclor se mai discuta, dar nu era nimic concret” a spus deputatul.

El a menţionat că, dacă ar fi aflat ceva concret, cu siguranţă ar fi anunţat instituţiile statului.

Ioan Balan a îndemnat cetăţenii să sune la Telefonul Verde prin care se anunţă suspiciuni privind cazuri de corupţie dacă li se întâmplă să li se ceară sume de bani pentru anumite servicii.

El a spus că amploarea situaţiei de la Suceava e mare şi s-a întrebat cât costau maşinile celor care erau dispuşi să ofere 7.000 de euro pentru a obţine un permis de conducere.

Ioan Bălan a mai declarat că nu poate fi vorba despre o implicare politică în acest caz, subliniind că oricum aceşti funcţionari nu au fost puşi în funcţii în mandatul PNL. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI