Aproape 200 de mame s-au înscris la cursurile gratuite organizate de USV

Aproape 200 de mame s-au înscris la ultima serie de cursuri gratuite organizate de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în cadrul proiectului Mommyreneurs. Dintre acestea, 118 au optat pentru cursurile de Competenţe digitale, şi alte 76 au ales cursurile de Antreprenoriat.

Ele sunt din Suceava, Botoşani, Iaşi, Cluj, Tulcea şi Timişoara, înscriindu-se şi românce care în acest moment se află în Germania şi Austria.

La cursuri participă atât mămici înscrise recent, cât şi mămici care s-au înscris în seriile anterioare, dar nu au putut participa din motive personale sau din cauza distanţei.

Cursurile se vor desfăşura online, de două ori pe săptămână, pe platforma Google Meet. Lectorii vor fi disponibili online pentru consultanţă, câte două ore pe săptămână, şi vor susţine mămicile pentru ca ele să depăşească obstacolele inerente perioadei.

Ultimul program de instruire are o durată de 3 luni, urmând a se termina la sfârşitul lunii februarie 2021.

Reamintim că proiectul Mommypreneurs se adresează mamelor cu vârsta maximă de 29 de ani, care se află în concediu de maternitate sau au terminat concediul, dar nu au încă un loc de muncă.

Mamele care au ales cursurile de instruire antreprenorială vor dobândi abilităţi şi cunoştinţe de bază (juridice, financiare, de marketing, operaţiuni, reţea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de start-up-uri şi comercializării produselor/ serviciilor.

Cursurile de IT se axează preponderent pe comerţ electronic şi web design. Subiectele care vor fi predate vor dezvolta cele mai solicitate abilităţi digitale pe piaţă în acest moment, la un nivel care nu necesită o experienţă anterioară extinsă în domeniul IT.

Cursurile sunt susţinute de lectori, angajaţi ai USV, afiliaţi la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, toţi cu experienţă în predare şi colaborare cu adulţii.

Proiectul este finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni de opt parteneri din şapte state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România şi Spania. România este reprezentată în consorţiu de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: