Sprijin pentru antreprenorii români

Al doilea val al pandemiei şi noile restricţii au afectat şi mai puternic economia românească, în principal sectorul IMM-urilor, acolo unde problemele financiare s-au acutizat. Scăderea vânzărilor, accentuarea blocajului financiar şi, în general, contracţia la nivel de afacere şi consum au influenţat în mod semnificativ finanţele companiilor, mai ales a celor mici şi mijlocii.

Lipsa banilor reprezintă marea problemă într-o economie nepregătită, cu peste 80% din companii aflate în zona supravieţuirii, iar accesul la finanţare a devenit tot mai dificil.

Dacă nu intervenim acum, cu măsuri coerente care să vină în sprijinul antreprenorilor români, nu este exclus ca, în prima parte a anului 2021, să asistăm la un număr foarte ridicat de cazuri de insolvenţă şi concordat preventiv.

Sute sau chiar mii de afaceri s-au închis din cauza pandemiei provocate de virusul Covid-19. Pentru afacerile care încă mai rezistă, solicităm anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri.

De aceea impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele şi impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative trebuie reduse chiar şi până la zero.

Pentru perioada în care IMM-urile nu au avut activitate, ca urmare a restricţiilor impuse, statul trebuie să acopere 50% din chirii ca măsură de ajutorare a acestui segment, extrem de afectat.

Ratele lunare la bănci, survenite în urma accesării unor împrumuturi, să fie amânate până în 2022, fără niciun fel de dobândă, iar în felul acesta statul să dea dovadă că îşi protejează cetăţenii şi îşi doreşte un mediu de afaceri funcţional şi cât mai solid.

Dacă nu susţinem antreprenorii, economia poate muri! Pro România vrea să fie alături de antreprenorii români printr-un program de măsuri construit viguros,  în acord cu nevoile imediate ale acestui sector.

Publicat de CRAI NOU SA la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: