Pasionaţii de ştiinţă sunt aşteptaţi la „Noaptea Cercetătorilor Europeni”

> Evenimentul se va desfăşura online şi în laboratoarele USV

Pe 27 noiembrie, „Noaptea Cercetătorilor Europeni” se pregăteşte să încânte publicul cu ştiinţă, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri şi concursuri cu premii atrăgătoare. Programul este desfăşurat de cercetători, inventatori şi exploratori într-un mod interactiv, educativ şi distractiv şi se adresează minţilor curioase de toate vârstele, anunţă USV.

Într-un context deosebit, anul acesta evenimentele de la Suceava se desfăşoară în laboratoarele Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi online, pe Facebook, în zilele de vineri şi sâmbătă.

„Cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că şi pentru programul acestei ediţii, a VIII-a la Suceava, puteţi intra în contact cu echipe de cercetare, organizaţii şi companii care au pregătit activităţi dedicate publicului, dintre care USV menţionează: experimente cu bobina Tesla, motoare speciale, actuatori solari şi materiale cu memoria formei, prezentări ale direcţiilor de dezvoltare şi de cercetare la nivel mondial, preocupări ale colectivelor de cercetare din Universitatea suceveană, prezentări ale unor brevete de invenţie ale tinerilor cercetători din ţară şi din Republica Moldova.

Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activităţi dedicate Anului Internaţional al Sunetului, o iniţiaţivă globală, gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la ştiinţa sunetului şi tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică şi sunete creative” au transmis organizatorii.

La nivelul UE, „Noaptea Cercetătorilor Europeni” se înscrie în seria Acţiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul-cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, proiectul DOREMI-RO este coordonat în România de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi se va organiza simultan în peste 30 de oraşe.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor de la Suceava” este organizat de USV, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Detalii suplimentare, la Noapteacercetatorilor.ro. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: