O grupare de contrabandişti ce acţiona cu sprijinul unor poliţişti de frontieră suceveni, destructurată de DIICOT

> 18 persoane sunt implicate în dosar >  Acestea ar fi introdus în ţară 11 milioane de ţigări, în valoare de 1,6 milioane de euro

Câteva zeci de percheziţii s-au desfăşurat ieri pe raza judeţului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă. În total, au avut loc 28  de percheziţii domiciliare, în urma cărora 18 persoane au fost conduse la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2019 – 2020, gruparea infracţională ar fi introdus în mod ilegal pe teritoriul României aproximativ 11.000.000 de ţigări provenite din contrabandă, pe care ulterior le-a comercializat pe piaţa internă.

Sursa citată menţionează că ţigările erau introduse în România prin frontiera verde cu Ucraina, beneficiind în acest sens şi de sprijinul unor poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, cooptaţi în activitatea infracţională de membrii grupării.

DIICOT susţine că poliţiştii ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informaţii cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră şi la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniţă pretabile pentru introducerea în ţară şi preluarea ţigaretelor de contrabandă.

Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele şi TVA.

La acţiune au participat, pe lângă angajaţii DIICOT, Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Neamţ, Bacău, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, specialişti ai Direcţiei Generale a Vămilor, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Faţă de poliţiştii de frontieră suceveni care ar fi fost implicaţi în contrabanda cu ţigări, conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei susţine că va lua măsuri ferme

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei acordă sprijinul necesar organelor de cercetare penală care instrumentează cazul de contrabandă înregistrat la DIICOT, a anunţat ieri purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Cu privire la persoanele implicate, Ilie Poroch-Seriţan a declarat că, în funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorilor, vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului.

De asemenea, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei anunţă că manifestă toleranţă zero faţă de astfel de fapte şi condamnă cu fermitate lucrătorii instituţiei care încalcă legea. (N.B.)

(N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: