Guvernarea PNL este un fel de baba oarba prin pandemie

Secretarul Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, Cristian Şologon, candidat PSD Suceava pentru Senat, a apreciat, joi, că liberalii puşi în fruntea ţării de preşedintele Iohannis n-au încercat să guverneze nici măcar o clipă în ultimul an şi că doar s-au întrecut care mai de care să nu pară mai deştept decât şeful statului.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Cristian Şologon. (N.B.)

Guvernarea PNL sau de-a baba oarba prin pandemie

S-a împlinit de curând un an de când guvernarea a fost preluată cu surle şi trâmbiţe de Partidul Naţional Liberal. Nu la termen, ci în urma unei Moţiuni de cenzură ciudate la care a colaborat tot spectrul politic ştiut şi neştiut şi tocmai la timp cât să îi permită lui Werner să aibă guvernul lui pe perioada realegerii ca preşedinte. Înainte de momentul istoric, promisiuni cu carul, iar după potopul!

Cred că este important să ne reamintim câteva din reperele acestui an catastrofal pentru România. Vă mai amintiţi când strigau ca din gură de şarpe că PSD îndatorează România? Cifrele Eurostat spun, fără drept de apel, că în perioada guvernărilor PSD datoria publică a scăzut spre 33% din PIB, iar acum glorioasa armada liberală ne duce pas cu pas spre 50% din PIB. Dacă PSD a menţinut deficitul bugetar sub 3%, liberalii l-au dus cu hărnicie în acest an la peste 10%. Ce au făcut cu banii? Nu ştie nimeni că doar nu trebuie să dea socoteală decât lui Werner.

Din acest motiv au trecut Bugetul pentru 2020 prin asumarea răspunderii, adică fără dezbateri în parlament, o premieră în ultimii 30 de ani. Şi ce să vezi, în bugetul asumat, sănătatea primea cu 23% mai puţin decât în anul precedent. Că doar sefu’ de la finanţe, ministrul Cîţu, declarase cu ifos că sănătatea şi învăţământul nu sunt priorităţi naţionale în mandatul lui.

Ce a urmat se ştie, în dorinţa de a păstra guWernerul Meu pentru 4 ani au încercat două luni cu disperare să acopere pandemia pentru a face alegeri anticipate, virusul fiind doar o banală gripă sezonieră.

Când nu au mai putut să ascundă adevărul, când s-au trezit că bolnavii nu mai au loc pe paturile ATI, banala gripă a devenit brusc un virus ucigaş care, folosind mâna guvernanţilor, a început să ucidă în mod prioritar economia, cu predilecţie producătorii şi firmele cu capital autohton.

După un an de zile de guvernare liberală, cu un management dezastruos al pandemiei, cu măsuri anunţate şi niciodată luate, cu achiziţii dubioase de materiale medicale, cu proasta gestionare a debutului de an şcolar, fără tabletele promise, cu promovarea unor persoane cu diplome de bacalaureat false în poziţii de decizie ale statului român, cu înlocuirea specialiştilor de către banali consilieri ai senatorilor liberali, un an în care s-a jucat un fel de baba oarba cu măsurile economice luate, Werner Iohannis, preşedintele de facto al PNL, vine în faţa noastră a tuturor şi prezintă vinovatul. Pe Se De.

Îmi vine să cred că de fapt în toată această perioadă, zi după zi, liberalii puşi în fruntea ţării de preşedintele Iohannis n-au încercat să guverneze nici măcar o clipă, doar s-au întrecut care mai de care să nu pară mai deştept decât şeful statului.

Iar acesta m-a convins prin intervenţia de dăunăzi că este extrem de inteligent, dar cumplit de asimptomatic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: