15 studenţi voluntari din ultimii ani ai pregătirii în medicina generală vin la SJU Suceava

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a dispus, miercuri, repartiţia studenţilor voluntari din cadrul facultăţilor de Medicină Generală, respectiv de Asistenţă Medicală din sistemul public pe perioada stării de alertă la nivel naţional, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea, a solicitat, marţi, în conformitate cu prevederile OUG nr.197/2020, detaşarea a 15 studenţi voluntari aflaţi în ultimii ani ai pregătirii în medicina generală, în vederea suplinirii deficitului de personal mediu în raport cu volumul mare de îngrijiri medicale în sectoarele Covid.

În urma demersurilor efectuate în regim de urgenţă de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Suceava, în aceeaşi zi  a fost emis ordinul Comandantului acţiunii, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, privind repartiţia studenţilor voluntari din cadrul facultăţilor de Medicină Generală şi de Asistenţă Medicală din sistemul public pe perioada stării de alertă la nivel naţional, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2.

Studenţii voluntari vor beneficia, în conformitate cu prevederile OUG 197/18.11.2020, de un premiu lunar în valoare de 2500 lei (pentru un total de minimum 120 ore de voluntariat) şi de un premiu lunar suplimentar, în cuantum de 20 de lei/zi, în baza contractului de voluntariat încheiat între studentul voluntar şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava şi în baza fişei de voluntariat emise de Spitalul Judeţean. Cazarea şi masa voluntarilor vor fi asigurate de Spitalul Judeţean Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: