În primele trei trimestre ale anului

11 noi cazuri de HIV au fost depistate în judeţ

> 232 din totalul celor 256 de pacienţi cu HIV-SIDA aflaţi în evidenţă activă urmează tratament cu antiretrovirale

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat că pentru derularea în judeţ a  Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al infecţiei HIV/SIDA au fost alocaţi în acest an 2.940.509 lei, iar până la sfârşitul trimestrului IV mai este disponibilă suma de 367.492 de lei.

Gabriela Băncilă a spus că bugetul alocat derulării acestui program în 2020 a reuşit „să acopere toate cheltuielile privind asigurarea tratamentului pentru pacienţii cu HIV/SIDA”.

Ea a precizat că în judeţ sunt în evidenţă activă 256 de persoane diagnosticate cu această maladie, iar 232 dintre acestea urmează tratament cu antiretrovirale.

Băncilă a menţionat că în primele trei trimestre ale anului au fost depistate 11 noi cazuri de infecţie, dintre care 7 sunt în tratament, în perioada amintită fiind înregistrate şi 5 decese, dintre care două din rândul persoanelor nou depistate cu HIV.

Conform DSP Suceava, 5 nou-născuţi din mame seropozitive au avut viremie nedetectabilă  în urma analizelor de laborator.  (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: