Sf. Liturghie arhierească la mănăstirea de maici de la Marginea

În ziua de 21 noiembrie a.c., PS Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a poposit în mijlocul obştii de măicuţe de la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”, comuna Marginea.

Soborul de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica mare a mănăstirii, iar la strană răspunsurile liturgice au fost date de corul de măicuţe al sfântului locaş.

Ziua de bucurie a fost încheiată cu un cuvânt de învăţătură al PS Părinte Damaschin, adresat tuturor celor prezenţi.

 Satul Marginea, devenit comună, numără trei biserici ortodoxe şi o mănăstire de maici, pusă sub ocrotirea Maicii Domnului.

Amplasamentul locaşului monahal a fost sfinţit în 1993, iar ulterior, între 1994-1996, s-a ridicat şi biserica mare, având hramul Naşterea Maicii Domnului.

Deoarece obştea de 18 monahii avea nevoie şi de un paraclis de iarnă, s-au demarat lucrări în acest sens în aprilie 2014, definitivate prin sfinţirea din 16 noiembrie 2014.

Alături de corpul de chilii, cantina socială, centrul social de zi pentru persoane defavorizate, casa preotului şi lumânărar, Paraclisul de iarnă, închinat Sf. Ecaterina, împlineşte armonios ansamblul mănăstirii de maici de la Marginea. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: