Primăria Suceava abandonează primul proiect al parcării supraetajate din Areni

> Obiectivul ocupa terenul actualei parcări la sol, se întindea până la peluza stadionului şi ar fi îngreunat circulaţia autospecialelor de intervenţie de la Pompieri > Cel de-al doilea proiect vizează ridicarea unei parcări pe strada Ştefan Tomşa, în spatele sediului executivului, unde vor fi demolate 51 de garaje

 Primăria Suceava renunţă la proiectul de ridicare a parcării supraterane de lângă sediul executivului.

Conform proiectului, edificiul de pe suprafaţa actualei parcări de la sol ar fi avut acelaşi număr de niveluri ca sediul executivului, întinzându-se şi pe spaţiul ocupat de peluza stadionului Areni, care, nefiind autorizată de Inspectoratul în Construcţii, trebuia dărâmată. Anterioara parcare cu 5 etaje ar fi fost prevăzută cu două intrări şi două ieşiri, fiecare cu câte două benzi, oferind 242 de locuri destinate parcării autovehiculelor.

„Din păcate, cu toate eforturile pe care le-am făcut, acest proiect nu se încadrează din punct de vedere urbanistic şi funcţional. Este o zonă destul de aglomerată şi se afecta şi activitatea de la ISU. La fel, avem o strategie de a face un stadion nou, iar această parcare urma să se întindă până pe stadionul vechi, având rolul de a sprijini tribuna. Deci, am abandonat acest proiect” a declarat şeful executivului sucevean.

Aşa se face că un al doilea proiect are în vedere amenajarea unui obiectiv supraetajat cu destinaţia de parcare pe strada Ştefan Tomşa, în spatele sediului Primăriei. Primarul informează că, pentru eliberarea locului, în zonă urmează a fi demolate 51 de garaje ale riveranilor. Acestea au fost construite după evenimentele din decembrie 1989, se află pe domeniul public, iar în schimbul lor respectivii cetăţeni vor primi câte un loc de parcare în noua amenajare. Ion Lungu spune că sucevenii respectivi au fost deja notificaţi în acest sens, iar cei care se vor opune vor fi expropriaţi pe motiv de utilitate publică.

Viitoarea parcarea supraterană ar urma să aibă două niveluri, totalizând 200 de locuri, cât şi un demisol, acesta fiind pentru 70 de autoturisme.

„Vom întocmi planul urbanistic zonal şi vrem să demarăm lucrările pentru construirea acestei parcări începând de anul viitor. Este un demers important pentru fluidizarea traficului din această zonă foarte aglomerată de lângă Primăria municipiului Suceava” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: