Deputatul PNL Ioan Balan:

PNL va pune în aplicare cel mai mare pachet de investiţii pentru România din ultimul secol

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, susţine că modelul economic liberal axat pe susţinerea investiţiilor publice şi private, pe consolidarea economiei româneşti şi pe reindustrializarea ţării reprezintă cea mai bună soluţie pentru a creşte bunăstarea românilor din toate provinciile istorice ale ţării, atât în mediul urban, cât şi rural.

„Într-un singur an, Guvernul PNL a reuşit să ne scape de modelul toxic implementat de PSD în ultimii ani, prin care România împrumuta miliarde de euro în perioade economice favorabile, iar banii împrumutaţi mergeau către stimularea importurilor şi susţinerea altor economii. Niciun ban din sumele împrumutate în anii trecuţi nu au lăsat beneficii vizibile în ţara noastră – autostrăzi nu s-au construit, şcolile şi spitalele regionale au fost neglijate, iar antreprenorii români au fost sugrumaţi cu tot felul de biruri” a declarat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal sucevean a menţionat că, într-un singur an, PNL a schimbat cu totul acest mod păgubos de a ţine România în subdezvoltare.

„În anul 2020 am ajuns la cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, care ne-a permis să deblocăm toate şantierele de infrastructură din ţară şi să demarăm alte proiecte noi. Tot în anul 2020, aproape 400 de şcoli au beneficiat de bani pentru reabilitare sau modernizare, iar banii cheltuiţi în sănătate sunt la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani” a spus deputatul.

Potrivit lui, tot în plină criză economică, PNL a slăbit povara fiscală care apăsa pe umerii antreprenorilor români, eliminând supraacciza la carburanţi, „taxele aberante” pe munca part-time şi „taxele otrăvite” puse pe facturile de energie, comunicaţii sau pe ratele bancare ale tinerilor care sperau să-şi cumpere o casă.

„Aşa cum pomul se judecă după fructele sale, tot aşa cred că şi PNL ar trebui să fie apreciat după efortul imens din ultimul an, pentru salvarea vieţii oamenilor, pentru protejarea locurilor de muncă şi a economiei naţionale, pentru demararea celui mai curajos plan de dezvoltare a României” a spus deputatul.

El a subliniat că acest efort va permite punerea în aplicare, în următorii 4 ani, a celui mai mare pachet de investiţii pentru România din ultimul secol.

„Nu sunt vorbe mari, nici promisiuni deşarte”

„Nu sunt vorbe mari şi nici promisiuni deşarte. Oricine poate să analizeze în detaliu fiecare proiect de investiţii din Programul PNL şi poate să constate că toate proiectele sunt deja în faze avansate de elaborare sau de implementare şi fiecare proiect are sursă certă de finanţare din bugetul naţional sau din cele 80 de miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană” a spus Ioan Balan.

El a precizat că este pentru prima dată în ultimii zeci de ani când Guvernul PNL îşi axează cele mai multe dintre investiţii în zonele mai puţin dezvoltate – Moldova şi Oltenia –, pentru a elimina în următorii 4 ani toate decalajele de dezvoltare din interiorul ţării.

„Cred cu putere că după 4 ani de guvernare liberală, în Moldova se va trăi la fel de bine ca la Bucureşti, Cluj, Sibiu sau Oradea. Eforturile administraţiei publice locale a PNL din Moldova trebuie susţinute de un Guvern liberal care să muncească 7 zile pe săptămână, 24 de ore pe zi, pentru a finaliza proiectele de dezvoltare a României. Noi, PNL, ne-am angajat ferm să susţinem bunăstare pensionarilor, a angajaţilor, a antreprenorilor români, ori singura variantă pentru a ne onora angajamentul este să dezvoltăm România. O Românie dezvoltată este garanţia că statul va avea grijă de fiecare cetăţean al său” a conchis Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: