Marian Andronache:

PMP este singurul partid care îşi doreşte reducerea numărului de parlamentari

Preşedintele PMP Suceava, Marian Andronache, care ocupă primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, a declarat că partidul pe care îl reprezintă este singurul din România care îşi doreşte să ducă la îndeplinire dorinţa cetăţenilor exprimată la referendumul de acum 11 ani cu privire la reducerea numărului de parlamentari. Marian Andronache a spus că la acest referendum nu mai puţin de 7,8 milioane de români au votat „Da” pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

„Au trecut 11 ani şi nu s-a întâmplat nimic. Clasa politică nu a reuşit să ducă la îndeplinire voinţa poporului român. Este inadmisibil ca într-o ţară democrată, membră UE, să se întâmple astfel de lucruri. Partidul Mişcarea Populară este singurul partid care şi-a dorit ducerea la îndeplinire a referendumului” a precizat Andronache.

El a subliniat faptul că, după aceste alegeri, va începe a treia legislatură cu 500 de parlamentari, după un referendum prin care românii au arătat în mod clar că îşi doresc reducerea numărului la 300 de parlamentari. „Este inadmisibil ca voinţa poporului exprimată prin referendum să fie ignorată” a subliniat liderul PMP Suceava.

De asemenea, Andronache a arătat că PMP este singurul partid care a depus o lege pentru reducerea numărului de parlamentari, care a trecut de 2 ani de Senat şi de atunci aşteaptă la Camera Deputaţilor, „la coada listei”, pentru a putea fi dezbătută şi votată. „Niciun preşedinte de Cameră şi niciun partid nu au dorit să dezbată această lege, fiind cea mai gravă sfidare pe care clasa politică o aduce societăţii româneşti. Un singur vot îi trebuie pentru a deveni lege şi pentru a avea 300 de parlamentari!” a declarat Marian Andronache. El a dat asigurări că, în legislatura 2020-2024, Partidul Mişcarea Populară va duce la îndeplinire rezultatul referendumului din 2009.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI