Mirela Adomnicăi acuză PNL de ipocrizie

> Potrivit ei, când PNL era în opoziţie, a propus dublarea alocaţiilor copiilor, iar Guvernul PSD a găsit fondurile necesare. Aflat la putere, PNL refuză să pună în aplicare legea de dublare a alocaţiilor votată de Parlament

 Candidatul PSD Suceava pentru Camera Deputaţilor, fostul prefect Mirela Adomnicăi, acuză PNL de dublă măsură şi ipocrizie în ceea ce priveşte alocaţiilor copiilor.

„Deşi la dezbaterea proiectului Bugetului de Stat pentru 2019 nu exista alocare bugetară pentru majorarea alocaţiilor, conform amendamentului deputatului PNL Robert Sighiartău votat de Parlament, Guvernul PSD a găsit sursă de finanţare şi prin OUG nr. 9 din 2019 a majorat alocaţiile de la 84 la 150 de lei” a arătat Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că în 18 decembrie 2019, Parlamentul a votat o lege propusă de PSD, proaspăt trecut în opoziţie, care a stabilit dublarea alocaţiei pentru copii de la 150 de lei la 300 de lei şi de la 300 la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani, iar cei din PNL nu au participat la vot.

„La începutul anului 2020, Guvernul Orban dă o ordonanţă de urgenţă prin care amână dublarea până în luna august 2020, explicând că nu sunt bani la buget. Actul a fost respins de Parlament în iunie. Guvernul vine cu o nouă ordonanţă prin care propune mărirea în etape a alocaţiei, pentru început cu 20%” a arătat candidatul PSD.

Adomnicăi precizează că în luna august şi această ordonanţă este respinsă de Parlament, iar Guvernul a cerut ajutorul Curţii Constituţionale, care a hotărât, cu unanimitate de voturi, că legea este constituţională.

„Decizia aparţinea preşedintelui României care a ales să tragă de timp şi a retrimis legea în Parlament, unde nu s-a putut vota din cauza absenţei parlamentarilor PNL şi USR. PNL a înţeles să transforme alocaţiile într-un joc politic, fiind «preocupaţi» de viitorul copiilor doar când sunt în opoziţie şi alţii trebuie să găsească finanţarea acestora” a spus Adomnicăi.

Ea a subliniat că PSD îşi asumă să asigure finanţarea şi să dubleze alocaţiile încă din prima zi de guvernare, cu o creştere suplimentară până în 2024.

„Aşa cum a fost şi în 2019, pentru a putea fi dublate sau măcar crescute alocaţiile copiilor, PNL trebuie trecut în opoziţie. Se pare că în opoziţie au fost mai eficienţi în problema alocaţiilor” a conchis candidatul PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: