Guvernul nu a dat judeţului Suceava subvenţii de 25 de milioane de lei pentru plata investiţiilor PNDL

>Până la primirea finanţării de la bugetul de stat, banii vor fi asiguraţi din fonduri proprii, astfel încât să fie evitate întârzierile „generate de lipsa de lichidităţi” >Tăieri de 12 milioane de lei se fac şi la drumuri, invocate fiind condiţiile meteo, cât şi problemele cu forţa de muncă şi aprovizionarea cu materiale, cauzate de criza de sănătate publică

 Consiliul Judeţean rectifică în minus alocările iniţiale din bugetul judeţului. Conform fundamentării proiectului de hotărâre înaintat dezbaterii plenului deliberativului, diminuarea pe partea de venituri a prevederilor bugetare reprezentând finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) ţine cont de „decalajul dintre momentul transmiterii documentelor justificative pentru lucrările executate şi cel al încasării finanţării din bugetul de stat”. Astfel, potrivit sursei citate, este propusă o diminuare cu 25 de milioane de lei a subvenţiei de stat aferente PNDL, „luând în calcul timpul necesar alocării de resurse din bugetul de stat pentru decontarea lucrărilor estimate a se executa până la finele anului, precum şi posibilitatea asigurării de lichidităţi din surse proprii pentru achitarea acestora”. „Sumele necesare decontării lucrărilor executate vor fi asigurate din surse proprii, până la primirea finanţării de la bugetul de stat, conform prevederilor OUG nr. 28 din 2013 privind aprobarea PNDL, evitând, astfel, apariţia de întârzieri în execuţie, generate de lipsa de lichidităţi” se evidenţiază în fundamentarea proiectului de hotărâre. Tăieri de fonduri sunt operate la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, justificarea constând în venirea frigului, dar şi în criza sanitară provocată de răspândirea SARS-CoV-2. Astfel, rectificarea negativă a bugetului prevede diminuarea cu 12 milioane de lei a sumelor alocate pentru reparaţii curente la drumuri judeţene, „ţinând cont de factorii atmosferici de la această dată, luând în calcul suspendarea unor lucrări sau întârzierile apărute ca urmare a dificultăţilor întâmpinate de constructori în ceea ce priveşte utilizarea forţei de muncă şi aprovizionarea cu materiale, în contextul pandemiei de Covid-19”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: