Companiile din HORECA vor primi un ajutor de stat, 20% din pierderile de cifră de afaceri

Companiile din HORECA vor primi un ajutor de stat de 20% din pierderea de cifră de afaceri din 2020 în comparaţie cu cifra de afaceri din 2019, a anunţat ieri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la o conferinţă de presă.

La sediul Guvernului reprezentaţii industriei HORECA s-au întâlnit cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Economiei.

Popescu spune că ajutorul va fi acordat pentru codurile CAEN autorizate. O primă lectură a ordonanţei de urgenţă care va detalia schema de ajutor ar putea avea loc în şedinţa Executivului din această săptămână.

Bugetul estimat este de 500 de milioane de euro, iar plafonul maxim pentru o companie nu va depăşi 800.000 de euro. „Cifra de afaceri din 2020 va trebui să fie certificată prin bilanţ”, a precizat ministrul. Popescu a adăugat că a discutat şi cu băncile, astfel încât companiile să poată avea acces mai rapid la fonduri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: