Au fost tipărite 1.332.754 de buletine de vot necesare alegerilor parlamentare în judeţ

Prefectura Suceava a anunţat că, la 23 noiembrie, a avut loc, în sistem videoconferinţă, şedinţa Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, cu participarea pe plan local a membrilor Comisiei tehnice judeţene.

Subiectele dezbătute în cadrul videoconferinţei au vizat analiza activităţilor efectuate până în prezent de comisiile tehnice judeţene cu respectarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 745/2020.

Astfel, la nivelul judeţului, până în prezent s-au desfăşurat următoarele activităţi:

> S-au organizat şedinţe operative de lucru cu participarea conducerii Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava şi a personalul tehnic auxiliar al Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 35 Suceava;

> Au fost preluate de la RA Monitorul Oficial, pentru judeţul Suceava, 666.377 buletine de vot pentru Senat (8 pagini) şi 666.377 buletine de vot pentru Camera Deputaţilor (16 pagini) – fiind inclus suplimentul de 10%, tipărite conform machetelor avizate de Biroul Judeţean Suceava al Autorităţii Electorale Permanente şi aprobate de Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 35 Suceava.

> Au fost preluate 625.417 de timbre autocolante şi 2.800 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”;

> A fost asigurat întreg necesarul de materialele în vederea desfăşurării procesului electoral din data de 6 decembrie 2020.

Au fost predate către Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie nr. 35 Suceava 574 buletine de vot pentru alegerea Senatului şi 574 buletine de vot pentru alegerea Camerei Deputaţilor, în vederea anulării.

În ceea ce priveşte asigurarea materialelor igienico-sanitare, s-au primit 198.500 măşti şi 1.300 litri de dezinfectant. Urmează ca până pe data de 25.11.2020 să se primească şi 75.000 de mănuşi.

Buletinele de vot şi celelalte materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului electoral sunt depozitate sub paza efectivelor de jandarmi la Centrul Economic „Bucovina”, aflat în imediata vecinătate a Aeroportului din Suceava, de unde se va face şi distribuirea acestora. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI