În cursul săptămânii trecute, în judeţ

Aproape 750 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii acute

> În perioada respectivă nu s-a înregistrat niciun caz de gripă sezonieră

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat că în cursul săptămânii trecute au fost raportate 744 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii acute, iar 55 de persoane au fost internate în spital pentru tratament, majoritatea cu vârste peste 50 de ani, în intervalul de timp menţionat nefiind înregistrat niciun caz de gripă sezonieră.

Conform datelor DSP Suceava, în judeţ au fost raportate 571 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 28 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 139 de cazuri, la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 121 de cazuri, la grupa de vârstă peste 65 de ani, cu 96 de cazuri, şi la grupa de vârstă 50-64 de ani, cu 88 de cazuri.

Din cei 28 de pacienţi internaţi, 22 au fost persoane cu vârsta peste 50 de ani.

În cursul săptămânii trecute s-au mai raportat 173 de cazuri de pneumonie acută, cu 27 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă peste 65 de ani, cu 67 de cazuri, la grupa de vârstă 50-64 de ani, cu 40 de cazuri, şi la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 28 de cazuri. Din totalul celor 27 de pacienţi internaţi, 16 au peste 50 de ani.

În săptămâna 9-15 noiembrie a.c. au fost raportate 730 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii acute. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: