Deputatul PNL Ioan Balan:

Premierul Ludovic Orban a venit la Suceava să confirme că proiectele majore pentru judeţ sunt priorităţi pentru guvern

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat la News Bucovina că vizita la Rădăuţi a premierului Ludovic Orban a fost una în care a confirmat că proiectele majore pentru judeţul Suceava – cum ar fi cele două autostrăzi de la nord la sud şi de la est la vest ori sala polivalentă din municipiul Suceava – sunt priorităţi pentru guvern.

„A fost un bun prilej să confirme şi să aducă veşti în plus faţă de ceea ce vorbim noi. Faptul că la Suceava se întâmplă şi se vor întâmpla lucruri” a spus Ioan Balan, care a menţionat că pe lângă confirmarea importanţei proiectelor autostrăzilor A 7 şi Autostrada Nordului, premierul şi ministrul Transporturilor au arătat că şi pentru Autostrada Nordului au fost desemnate firmele care se vor ocupa de studiile de fezabilitate.

„I-am văzut şi pe adversarii politici, în special cei de la PSD, care spun că Autostrada Nordului va fi făcută când copiii lor vor fi mari. Lucrurile nu stau chiar aşa. Aprecierile acestea, le-au făcut prin prisma putinţei lor, mai corect a neputinţei lor” a spus Ioan Balan.

El a subliniat că Guvernul PNL este un guvern care vorbeşte mai puţin şi face foarte mult.

2020 este anul investiţiilor continuate

„Este anul investiţiilor continuate chiar dacă este un an extrem de complicat, un an extrem de apăsător din punct de vedere al sănătăţii oamenilor şi al efectelor în economie. Anul acesta nicio investiţie începută în România nu a fost oprită de Guvernul PNL” a declarat liderul liberal sucevean.

El a subliniat că ambele autostrăzi care vor străbate judeţul Suceava, şi A 7 Siret – Suceava – Bucureşti, şi Suceava – Baia Mare, vor fi finanţate cu fonduri europene prin Planul de Recuperare şi Rezilienţă, iar aceste sume de bani vor fi foarte atent gestionate, astfel încât investiţiile să se realizeze în termen.

Ioan Balan a spus că pe lângă cele 80 de miliarde de euro pe care le va primi România în următorii ani de la Comisia Europeană se vorbeşte şi despre un fond suplimentar, între 20 şi 40 de miliarde euro.

Deputatul sucevean a recunoscut că, alături de Gheorghe Flutur, este unul dintre liderii apropiaţi de conducerea de la vârful partidului şi, uneori, este şi parte la deciziile care se iau.

„Acolo s-a stabilit că acestea sunt priorităţi, aşa cum este o prioritate şi sala polivalentă a municipiului Suceava” a spus Ioan Balan.

El a subliniat că PSD, având două guvernări una după alta, a blocat continuu fondurile pentru sala polivalentă şi abia anul acesta investiţia va intra cu prioritate în buget.

 Ioan Bălan a precizat că la vizita premierului s-a vorbit de continuarea investiţiilor în judeţul Suceava şi a amintit că şi în guvernarea 2008-2012, când au fost realizate investiţii mari în judeţ, au venit des miniştri şi premierul.

Liderul liberal sucevean a spus că se doreşte ca şi în această guvernare să se procedeze la fel în ceea ce priveşte investiţiile pentru judeţul Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI