Mai multe burse şcolare pentru elevii din municipiul Suceava

>Chiar dacă actul educaţional are de suferit, unităţile de învăţământ au cerut, în plus faţă de începutul anului 2020, o bursă de performanţă, 71 de burse de merit şi 32 de burse sociale >În vară, primarul Ion Lungu anunţa că în bugetul local era prinsă suma de 426.000 de lei, bursele elevilor fiind plătite până la începerea şcolii, în septembrie

 Autorităţile administraţiei publice din municipiul Suceava vor acorda un număr sporit de burse elevilor din unităţile de învăţământ din reşedinţa de judeţ. În acest sens, un proiect de hotărâre privind modificarea numărului de burse şcolare se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local. Cereri au venit din partea Şcolii Gimnaziale Nr. 1, Şcolii Gimnaziale Nr. 4, Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiului Tehnic „Samuil Isopsecu”, Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiului Naţional „Ştefan ce Mare” şi Liceului cu Program Sportiv. Astfel, în 2020, din vistieria municipală va fi acordat un total de 1.270 de burse şcolare, dintre care 44 de burse de performanţă, 100 de burse de merit, 5 burse de studiu şi 121 de burse de ajutor social.

O bursă de performanţă şi 71 de burse de merit în plus

Dacă numărul burselor de studiu rămâne acelaşi, vor exista în plus o bursă de performanţă, şi 71 de burse de merit. De asemenea, se va majora cu 32 numărul burselor sociale. Iniţial, acestea au fost stabilite în primăvară, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 86 din 26 martie 2020. În vară, Ion Lungu anunţa că o sumă de 426.000 de lei este alocată din bugetul local al municipiului Suceava în vederea achitării burselor şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat.

Consiliul Local a aprobat 1.029 de solicitări de burse de merit, 89 de burse sociale, 45 de burse de performanţă şi 5 burse de studiu. „Asigurăm bursele elevilor, inclusiv pentru luna august, respectiv până începe şcoala, în septembrie” preciza, la acea dată, Ion Lungu. De bursa de performanţă în valoare de 100 de lei beneficiază elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiţii şcolare şi concursuri şcolare naţionale. Bursa de merit de 80 de lei pe lună se acordă elevilor cu rezultate bune obţinute la acelaşi gen de activităţi, însă organizate la nivel judeţean. Bursa de studiu de 60 de lei pe lună este destinată elevilor din familii cu venituri mici, iar de bursa de ajutor social, în aceeaşi valoare, se vor bucura elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate, precum orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învaţă în altă localitate sau elevi cu situaţii materiale grele. Legea educaţiei naţionale prevede că bursele sunt asigurate din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin şcolile din învăţământul preuniversitar de stat, acestea reprezentând o categorie de cheltuieli asigurată prin finanţare complementară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI