Mirela Adomnicăi (PSD):

Guvernul PNL a făcut într-un an o datorie publică cât s-a făcut în total în primii 22 de ani de la revoluţie

Va fi foarte rău în 2021 şi în anii următori cu o guvernare de dreapta

 Candidatul PSD Suceava la Camera Deputaţilor Mirela Adomnicăi a declarat la News Bucovina că alegerile din 6 decembrie sunt foarte importante, mai ales că vor urma 4 ani fără niciun fel de alte runde de alegeri.

Ea a atras atenţia că, dacă PNL va rămâne la guvernare, situaţia se va înrăutăţi, pentru că au luat măsuri în dispreţul cetăţenilor în campania electorală când se presupune că partidele sunt mai atente cu electoratul. Ea se gândeşte ce ar putea urma dacă va rămâne o guvernare de dreapta.

„Deja am văzut informaţii legate de deficitul bugetar şi tăierile de salarii. Noi am mai traversat în 2010 un asemenea moment, cu 25% tăieri de salarii şi disponibilizări” a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că acesta este doar începutul, mai ales că nu a fost prezentat niciun proiect de buget de stat pentru anul 2021.

Mirela Adomnicăi a adăugat că deja deficitul bugetar estimat de guvernanţi depăşeşte 9% din PIB, iar împrumuturile depăşesc 100 de miliarde de euro.

„Într-un an de guvernare, PNL a îndatorat România cu cât a fost îndatorată această ţară în primi 22 de ani de la Revoluţie. Un an cât 22 de ani de datorie publică” a precizat candidatul PSD.

Mirela Adomnicăi a explicat că în condiţiile acestea de îndatorare publică se iau măsuri „în dispreţul cetăţenilor” şi se poate anticipa că „va fi foarte rău în 2021 şi în anii următori cu o guvernare de dreapta”.

Ea a subliniat că, dacă va prelua guvernarea după aceste alegeri, PSD va face ceea ce a făcut timp de 15 ani cât a guvernat după ce a preluat „moşteniri” lăsate de guvernări de dreapta, respectiv măsuri economice în urma cărora indicatorii economici au fost pozitivi, regăsiţi în creştere economică, în creşteri ale veniturilor şi nu cu tăieri de salarii sau pensii.

Mirela Adomnicăi a mai declarat că, dincolo de guvernarea proastă a PNL, există şi contextul mondial al crizei economice şi sanitare, iar minusurile acumulate în această perioadă vor fi mult mai greu de recuperat în perioada următoare.

„O guvernare de stânga, dincolo de faptul că va atenua aceste descreşteri economice, este nevoită chiar şi prin doctrina partidului să asigure protecţia socială de care, din păcate, vor avea nevoie tot mai mulţi” a spus candidatul PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: