Salvaţi Copiii România

Cei mai mulţi copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate sunt în judeţele Suceava şi Iaşi

Organizaţia Salvaţi Copiii anunţă că va întări programul de sprijin pentru copiii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii le-au plecat la muncă în străinătate. Organizaţia anunţă că 79.500 de copii sunt în această situaţie în ţară, cei mai mulţi fiind în judeţele Suceava şi Iaşi.

Salvaţi Copiii România va întări programul de sprijin pentru copiii rămaşi singuri acasă în urma migraţiei economice a părinţilor, care are consecinţe agravate, deopotrivă psiho-emoţionale şi sociale, pe fondul crizei pandemice pe care o traversăm, a anunţat organizaţia printr-un comunicat.

În prima etapă a intervenţiei, peste 360 de copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate din cinci judeţe, Suceava, Iaşi, Vaslui, Mureş şi Hunedoara, vor fi integraţi în programe complexe de sprijin psiho-socio-educaţional.

În total, 79.500 de copii au rămas în grija rudelor sau a unui părinte, în ţară, arată statisticile oficiale, care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.

„Cel mai mare număr de copii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate este în judeţul Suceava. Conform ANDPDCA, în iunie 2020, 7.143 de copii din Suceava aveau unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Judeţul Iaşi se situează pe a doua poziţie în ceea ce priveşte numărul copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate din România: 5.254 de copii”, a transmis organizaţia.

În acest an, Salvaţi Copiii a intervenit activ pentru ca 660 de copii, ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate sau care provin din familii vulnerabile socio-economic, să facă faţă vulnerabilizărilor suplimentare. Astfel, aceştia au fost incluşi în clasele de educaţie remedială, pentru a putea recupera decalajul cauzat de lipsa accesului la şcoala online, au fost consiliaţi psihologic, atât ei, cât şi familiile lor, şi au beneficiat de suport material de urgenţă, cu sprijinul echipelor mobile locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: