Pro România vine cu măsuri importante pentru ieşirea din criză

Trăim cu toţii momente foarte dificile, momente pe care nu ne aşteptam că le vom traversa. Este foarte mult necunoscut, este foarte multă incertitudine, sunt foarte multe greutăţi, nu doar în plan sanitar, ci şi în plan economic şi social.

Pro România vine cu măsuri importante pentru această perioadă de ieşire din criză, pentru că dacă nu ne gândim astăzi pentru mâine, dacă aşteptăm să vină anul viitor, să treacă 2 ani, va fi prea târziu.

Sunt trei piloni importanţi pe care Pro România vrea să îi explice, astfel încât să înţelegem cu toţii ce este important:

Educaţia,

Locurile de muncă,

Sănătatea.

Sunt toate la fel de importante şi trebuie tratate toate integral, ca un tot unitar.

Despre Educaţie, proiectul Pro România presupune ca educaţia, şcoala, să fie făcută aşa cum o făceam în trecut. Nu online. Nu hibrid. Sunt foarte mulţi copii care nu au resurse, sunt foarte mulţi copii care nu au internet, care nu au tabletă, care nu au telefon, care nu au nici măcar curent electric şi atunci facem lucrurile de-a îndărătul.

Creăm o generaţie fără şanse la viitor, fără şanse la dezvoltare, o generaţie care va fi de sacrificiu, o generaţie care va fi compromisă, iar Pro România cere imperativ redeschiderea şcolilor. Dar nu oricum, ci cu măsuri foarte clare: testarea obligatorie şi săptămânală pentru cei care sunt personal didactic: pentru profesori, pentru educatori, pentru personal auxiliar, astfel încât şcoala să fie sigură pentru copii.

Mai cerem, în egală măsură, rapid, de îndată, Guvernului, Parlamentului, celor care sunt responsabili, să aloce fonduri astfel încât toţi copiii să aibă şi tabletă, dar şi acces la internet gratuit, oriunde în ţara românească.

Acesta este planul Pro România pentru Educaţie şi credem că o generaţie – aşa cum vrea să o facă PNL-ul şi PSD-ul astăzi – nu putem să o acceptăm! Trebuie ca România să aibă o şansă în viitor la dezvoltare şi asta o faci doar cu oameni educaţi!

Publicat de CRAI NOU SA la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008.  

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: