Primarul din Rădăuţi, împreună cu primarii din zonă, a lansat discuţiile privind dezvoltarea urbanistică aferentă noii şosele de centură

Primarii localităţilor limitrofe municipiului Rădăuţi au participat vineri, după inaugurarea şoselei de centură inelare a municipiului, la o şedinţă la Primăria Rădăuţi. În acest cadru au discutat timp de o oră despre interesul comun al localităţilor pentru aderarea la proiecte smart, pe zone integrate pentru fonduri europene.

Alături de primarul Bogdan Loghin, la întâlnire au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristinel Creţu, arhitectul-şef al judeţului, Tudor-Gheorghe Andriu şi Cristinel Antemie – primar Frătăuţii Vechi, Ioan Vicol – primar Volovăţ, Toader Adrian Lavric – primar Satu Mare, Gheorghe Luţa – primar Dorneşti, Vasile Cărare – primar Milişăuţi, Ionel Andrişan – primar Horodnic de Jos, Vasile Luţa – primar Horodnic de Sus, Gheorghe Lazăr – primar Marginea.

Interesul comun, factor de coeziune pentru proiecte viitoare

Din discuţii a reieşit că în cele mai multe cazuri terenurile învecinate şoselei de centură sunt private, însă constituie o oportunitate pentru potenţialii investitori care trebuie să găsească în primării tot suportul serviciilor de urbanism.

Cu toate că doar primarii de la Horodnic şi Volovăţ au mai făcut parte din administraţiile anterioare, interesul comun a constituit un factor de coeziune pentru proiecte viitoare, dezvoltate sub strategii comune ale primăriilor, a transmis Primăria Rădăuţi printr-un comunicat.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Cristinel Creţu, i-a îndemnat pe primari să apeleze oricând la arhitectul-şef al judeţului şi la Serviciul de urbanism al Consiliului Judeţean Suceava, precizând că vor găsi aici suport necondiţionat şi sprijin în realizarea proiectelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: