Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind construcţia autostrăzii Suceava – Satu Mare

> Potrivit legii, Autostrada Nordului trebuie finalizată până la 1 ianuarie 2025

Preşedinţia României a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” (PL-x 167/25.03.2019).

Prin această lege se aprobă obiectivul de investiţii „Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava”, denumită „Autostrada Nordului”.

Legea stabileşte că obiectivul de investiţii „Autostrada Nordului” se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene.

Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului”. Termenul de execuţie a obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii, respectiv de la 1 ianuarie 2021.

Legea a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari, între care deputatul PNL Angelica Fădor, deputatul Pro România Cătălin Nechifor şi deputatul PSD Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: