Senatorul PSD Ioan Stan a atras atenţia:

PNL arată chiar prin programul de guvernare că nu va majora nici pensiile şi nici alocaţiile copiilor conform legii, pregătind populaţia pentru măsuri de austeritate

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a atenţionat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că PNL pregăteşte măsuri de austeritate şi că, chiar prin programul de guvernare prezentat, arată că nu va majora pensiile şi alocaţiile copiilor conform prevederilor legale.

„La conferinţa de presă susţinută la inaugurarea şoselei de centură a Rădăuţiului, premierul Orban s-a dezis de afirmaţia făcută de economistul-şef al Băncii Naţionale a României, dl Lazea, care afirma că începând cu anul viitor s-ar impune o reducere cu 20% a salariilor bugetarilor. Cu toate astea, nu credem să fie numai o coincidenţă între ieşirea dlui Lazea de acum şi cea din urmă cu mai bine de 10 ani a dlui Croitoru, care la vreme respectivă ne informa că ar fi necesară o reducere cu 25% a salariilor din sectorul bugetar. Dacă dl Croitoru era cunoscut ca fiind omul lui Băsescu, la fel şi dl Lazea este cunoscut ca fiind omul lui Orban. Practic, folosind aceeaşi strategie de acum 10 ani, se urmăreşte pregătirea psihologică a populaţiei pentru măsurile de austeritate pe care PNL-ul vrea să ni le impună” a arătat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat a menţionat că, de altfel, măsurile respective sunt specificate chiar în programul de guvernare al PNL.

În viziunea PNL, majorarea punctului de pensie este, de fapt, o tăiere

„Primii afectaţi: pensionarii. Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este de fapt o tăiere. Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024 punctul de pensie va fi de 1.841 lei. Mai mic cu 34 lei faţă mărirea prevăzută pentru anul viitor de legea pensiilor aflată acum în vigoare, nu peste 4 ani! Nici copiii nu scapă «competenţei» liberale şi peste 3 milioane de copii rămân fără alocaţii dublate, pentru că PNL-ul amână această mărire cu încă un an jumate. Ca să nu mai zicem că programul lor de guvernare nu spune nimic despre evoluţia salariului minim” a mai adăugat Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a menţionat că, în ceea ce priveşte măsurile de austeritate pe care Guvernul Orban le pregăteşte, nici până în acum nu se ştie ce prevede proiectul de buget pentru 2021, pentru că PNL preferă să-l ţină ascuns, deşi legea îi obliga să-l facă deja public. Potrivit lui, PNL procedează astfel tocmai pentru ca românii să nu vadă în campania electorală ce-i aşteaptă anul viitor.

„Prin gesturile lor dovedesc că sunt iresponsabili şi imaturi politic, neavând curajul să-şi asume nimic din ce au greşit. Dovada supremă în acest sens fiind şeful de facto al PNL-ului, Klaus Iohannis, care a evitat în dialogul cu presa să indice un vinovat moral pentru situaţia sanitară gravă de la Sibiu, unde judeţul este condus de PNL, după ce cu doar câteva minute înainte a arătat cu degetul spre PSD, pentru tragedia de la Piatra Neamţ. Avem un preşedinte ipocrit, care girează un guvern ipocrit, sprijinit de un partid ipocrit: PNL” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Romani , treziti-va NU va mai lasati mintiti si manipulati in mod parsiv si pervers de acesti neromani tradatori de tara in frunte cu Iohanis !!!!
    Este evident ca prin ceea ce face acest alogen iohanis si acolitii sai de la pnl/usr servesc interese straine antiromanesti si daca va avea si parlamentul lui ne va distruge ca natie si ca tara !!!
    ASTFEL CA TOTI ROMANII DE BUNA CREDINTA TREBUIE SA MEARGA LA VOT SI SA VOTEZE ORICE PARTID IN AFARA DE PNL, USR ,PMP, CARE SUNT PARTIDE CONDUSE DE MERCENARI VANZATORI DE TARA PUSI IN SLUJBA UNOR FORTE OBSCURE EXTERNE ANTIROMANESTI !!!!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: