Parastasul ÎPS Părinte Pimen, la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în data de 20 noiembrie a.c., la Mănăstirea Sihăstria Putnei, s-a oficiat parastasul ÎPS Părinte Arhiepiscop Pimen, la 6 luni de la trecerea sa la cele veşnice.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Serviciul divin şi slujba parastasului s-au desfăşurat în biserica mare a mănăstirii. Au fost prezenţi prea cucernici părinţi stareţi şi stareţe din întreaga eparhie, mireni.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic al Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. Toţi laicii prezenţi au respectat cu stricteţe normele sanitare.

Trisaghionul oficiat la mormântul din cimitirul mănăstirii a completat rugăciunile de iertare şi veşnică odihnă a sufletului Părintelui Arhiepiscop Pimen Suceveanul. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: