Moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate într-un pelerinaj prin judeţ

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat, ieri, că moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate în perioada următoare într-un pelerinaj prin mai multe comunităţi de pe raza judeţului, astfel încât să aducă linişte credincioşilor şi credinţa că nu sunt singuri, iar sfinţii îi ocrotesc şi se roagă lui Dumnezeu „să ridice această molimă”.

Într-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor arată că anul acesta va fi ţinut minte de către toţi credincioşii pentru că a fost un an greu şi încă nu s-a încheiat, iar pandemia a secerat vieţi ale celor dragi, a schimbat modul de a relaţiona şi i-a făcut pe oameni mai trişti, mai singuri şi mai îngrijoraţi.

„Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Şi Îi cerem să ne ierte, să ne apere şi să ridice această molimă. Ştim, o va face după ce vom fi învăţat lecţia ce o însoţeşte! Şi pentru că nu avem totdeauna îndrăzneală înaintea Lui, apelăm la sfinţi. Pe ei îi simţim mai aproape, ca cei ce au fost oameni ca şi noi. Unul dintre ei este şi Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul urbei Sucevei şi al întregii eparhii” se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor aminteşte că la începutul acestei pandemii, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Pimen, moaştele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate, în duh de rugăciune, pe străzile Sucevei şi în curtea Spitalului Judeţean.

„Reacţiile au fost cât se poate de pozitive: oamenii au simţit linişte, pace şi au redobândit un gram de încredere şi speranţă. Şi de atunci, în mai multe rânduri, nu puţini oameni au cerut ca din nou «să mai venim cu Sfântul»” se menţionează în comunicat.

Moaştele vor fi duse cu un automobil

Totodată, se precizează că acum, după mai bine de jumătate de an, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în urma unei atente consultări cu autorităţile locale şi judeţene, moaştele Sfântului Ioan cel Nou vor pleca să binecuvânteze judeţul Suceava. „Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste şi cu rugăciune prin mai multe comunităţi din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezenţa lor să aducă, iarăşi, credinţa că nu suntem singuri şi că sfinţii ne ocrotesc şi se roagă lui Dumnezeu pentru noi. Nu va fi un pelerinaj aşa cum sunteţi obişnuiţi. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaştele Sfântului Ioan, aşa cum obişnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veţi întâlni cu Sfântul să vă opriţi preţ de câteva secunde şi, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi şi pentru cei bolnavi, să consideraţi că îl purtaţi pe braţele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!” se mai arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: