Mirela Adomnicăi crede că vor urma disponibilizări în judeţul Suceava

> Potrivit ei, mediul privat a făcut cam tot ce a putut pentru a păstra forţa de muncă, în speranţa că vor veni vremuri mai bune > Programul de Guvernare PSD prevede măsuri clare şi finanţate pentru angajatori şi pentru persoanele fără un loc de muncă

 Candidatul PSD Suceava la Camera Deputaţilor, Mirela Adomnicăi, a declarat la News Bucovina că se aşteaptă ca rata şomajului în judeţ să crească, pentru că mediul privat nu mai are resurse pentru a menţine toate locurile de muncă pe care, prin diverse metode, a reuşit să le păstreze până acum.

„Mie mi-a atras atenţia că rata şomajului a crescut mult prea puţin în comparaţie cu ceea ce ştiam că este lovitură pe mediul privat” a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că foarte mulţi agenţi economici au sperat, „târâind cu un şomaj tehnic, cu un 41,5%” şi şi-au păstrat forţa de muncă, sperând că vor veni vremuri mai bune.

Adomnicăi a spus că firmele au făcut tot ce au putut să nu piardă forţa de muncă, pentru că până în primăvara anului 2020 a fost o problemă forţa de muncă, amintind că era o criză a acesteia, iar angajatorii se plângeau că nu găsesc forţă de muncă. Firmele sucevene angajau moldoveni şi ucraineni…

Ea a apreciat însă că vor urma disponibilizări.

„Dacă până acum am asistat la suspendări de contracte de muncă, la reduceri de timp de muncă, de la 8 ore la 4 ore, sub tot felul de forme, fiecare a încercat să nu trimită în şomaj angajaţii, să-i păstreze cât de cât, în speranţa că vin vremuri mai bune. Dar vremurile mai bune se pare că nu mai vin, dimpotrivă, la cum arată lucrurile acum, pe lângă şomerii din zona de construcţii vor fi şi şomerii din zona HoReCa, dacă vorbim de şomerii din judeţul Suceava” a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a arătat că, în mod cert, va urma o creştere a ratei şomajului.

Mirela Adomnicăi a explicat însă că programul de guvernare al PSD are soluţii concrete şi susţinere financiară pentru angajatori, cât şi pentru persoanele fără un loc de muncă, soluţii în care crede.

„Urmează 2021, un an greu ca perspectivă de revenire economică” a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că are speranţa în mediul privat, care are ingeniozitate şi va folosi toate mijloacele pentru a ieşi din criză.

„Acolo este partea de inovaţie, de originalitate ca măsură de revenire şi supravieţuire” a mai spus Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: