Gheorghe Flutur a discutat cu echipa de parlamentari PNL de Suceava despre promovarea unui program de dotare cu fose septice a locuinţelor din zona de munte şi zonele greu accesibile

Preşedintele Gheorghe Flutur a avut mai multe întâlniri de lucru cu actualii şi viitorii parlamentari PNL de Suceava, întâlniri în care s-a discutat despre priorităţile judeţului pe următorii 4 ani.

„Am făcut şi o simulare în ceea ce priveşte oportunitatea finanţării cu fonduri europene şi guvernamentale a unor investiţii prioritare pentru suceveni în următorii 4 ani” a spus Flutur.

El a menţionat că în aceste zile a aprofundat o temă legată de confortul populaţiei, mai exact cu privire la racordarea la sistemul de canalizare a locuinţelor.

„Trebuie amintit faptul că acum avem în implementare în judeţ un mare program pe POIM, de un sfert de miliard de euro, pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, care se adresează unei treimi din populaţia judeţului Suceava, urmând ca în perioada următoare să deschidem nu mai puţin de 25 de puncte de lucru” a precizat Flutur.

El a menţionat că datele arată că atât în judeţ, cât şi în ţară numărul locuinţelor racordate la reţelele de apă este mult mai mare decât a celor racordate la reţelele de canalizare şi că se constată un grad scăzut, spre zero, al procentului de racordare la canalizare a locuinţelor din zona de munte şi zonele greu accesibile.

Încă un pas în asigurarea condiţiilor de confort pentru populaţie

„În acest context, în urma discuţiilor cu parlamentarii şi cu viitorii parlamentari liberali, dar şi cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, s-a convenit elaborarea unui act normativ prin care să se asigure condiţiile pentru dotarea cu fose septice a locuinţelor din aceste zone greu accesibile, care sunt într-un număr însemnat în judeţul Suceava. Aceste fose septice vor fi instalate şi folosite cu respectarea tuturor cerinţelor de mediu, urmând să se acorde asistenţă tehnică de specialitate, să fie vidanjate de către serviciile specializate ale administraţiilor locale” a explicat Flutur.

Potrivit acestuia, estimarea pentru realizarea acestui program la nivel naţional este de 500 de milioane de euro pentru proiectul cu fonduri europene pentru dotarea cu fose septice a locuinţelor din zonele greu accesibile.

El consideră că un astfel de proiect ar putea fi introdus la finanţare prin Programul de Rezilienţă.

Flutur a amintit că, atunci când a fost ministru al Agriculturii, proiecte pentru astfel de zone, la o scară mai mică, au fost implementate în micile ferme care au fost dotate cu motocositoare, aparate pentru muls şi tancuri de răcire a laptelui.

 „Acest program de dotare cu fose a locuinţelor din zonele greu accesibile înseamnă încă un pas în asigurarea condiţiilor de confort pentru populaţie” a conchis Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: