Elevii şi studenţii suceveni interesaţi de o carieră în IT participă la prima ediţie online „Open Doors ASSIST”

În perioada 24-26 noiembrie a.c., ASSIST Software organizează „Open Doors ASSIST”, un eveniment cu tradiţie pentru comunitatea suceveană, care vine în întâmpinarea elevilor şi studenţilor interesaţi să urmeze o carieră în domeniul IT.

Ediţia online de anul acesta a fost concepută cu scopul de a satisface curiozităţile tinerilor cu privire la experienţa reală de lucru din cadrul unei companii de dezvoltare software, rolurile disponibile în acest domeniu, cum pot obţine un internship în cadrul ASSIST Software, dar şi ce cunoştinţe şi calităţi sunt evaluate la un interviu de angajare.

Un eveniment transmis în direct

„Open Doors ASSIST” va fi transmis în direct, în fiecare zi, de la ora 17, pe pagina de Facebook ASSIST Software şi pe canalele de Youtube şi Twitch ale companiei.

Ediţia de anul acesta se va desfăşura pe o perioadă de 3 zile, fiecare având o tematică diferită.

În prima zi a evenimentului, pe 24 noiembrie, reprezentanţii ASSIST Software vor împărtăşi poveşti reale despre începuturile lor în carieră, modul de lucru din proiecte, provocări şi satisfacţii pe care le aduc rolurile de UI/UX designer, programator, 2D & 3D designer, tester sau project manager. Toţi participanţii vor putea accesa gratuit şi o serie de materiale de studiu pregătite chiar de reprezentanţii fiecărui departament din companie, cu scopul de a le oferi celor aflaţi la început de carieră o imagine clară asupra traiectoriei profesionale şi a cunoştinţelor necesare pentru fiecare rol.

O altă surpriză a evenimentului o reprezintă un interviu cu un invitat special, reprezentant al companiei internaţionale STATSports, unul dintre marii clienţi ai companiei ASSIST Software, care va povesti despre cum este să creezi dispozitive şi aplicaţii care îi ajută pe cei mai renumiţi sportivi ai lumii să facă performanţă.

A doua zi a evenimentului, 25 noiembrie, este rezervată discuţiilor despre carieră. Specialiştii HR vor fi oferi detalii despre principalele roluri din software development, paşii care trebuie urmaţi pentru înscrierea la programul de internship ASSIST, secretele din spatele unui interviu de succes, adaptarea la jobul visat, oportunităţi de angajare şi multe alte sfaturi legate de cariera în acest domeniu. Totodată, programatorii vor împărtăşi din experienţele lor profesionale şi cum a fost trecerea de la student la angajat.

În cea de-a treia zi, 26 noiembrie, subiectul principal va fi cel mai nou joc lansat de ASSIST Software, „Elly and the Ruby Atlas”, disponibil gratuit pe Android şi iOS. Echipa responsabilă cu dezvoltarea acestuia va intra în direct pentru a povesti despre cum a început acest proiect, ce provocări şi obstacole au întâmpinat pe durata întregului proces de creaţie, dar şi care sunt cunoştinţele necesare pentru o persoană care visează să dezvolte jocuri.

Pe tot parcursul evenimentului, participanţii vor avea ocazia de a interacţiona în timp real cu reprezentanţii companiei, pe platformele de socializare, în cadrul unor sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

ASSIST Software a pregătit şi anul acesta o tombolă pentru participanţii la eveniment.

Premiul constă într-o tabletă de ultimă generaţie, Apple iPad 7, pe care o pot câştiga studenţii şi elevii din Suceava care aplică la un internship ASSIST pe toată perioada evenimentului „Open Doors ASSIST”. Câştigătorul va fi extras aleatoriu pe data de 26 noiembrie, la finalul evenimentului. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: