Iniţiator al legii pentru construirea Autostrăzii Nordului

Deputatul PNL Angelica Fădor consideră că aceasta este calea spre dezvoltarea Bucovinei

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, unul dintre parlamentarii suceveni care au iniţiat legea pentru construirea Autostrăzii Nordului, Suceava – Bistriţa – Baia Mare – Satu Mare, a declarat că aceasta, alături de autostrada Siret – Bucureşti, reprezintă calea de dezvoltare a Bucovinei.

Deputatul liberal sucevean a menţionat că estul României a fost ţinut în subdezvoltare de toate guvernele PSD care s-au succedat de la Revoluţie, dar că situaţia începe să se schimbe prin eforturile guvernării liberale.

„Această realitate ne este arătată mereu de raportările Uniunii Europene care poziţionează partea de est a ţării noastre printre cele mai slab dezvoltate regiuni din cadrul UE, realitate care, însă, se va schimba prin eforturile Guvernului PNL. În ultimul an, odată cu venirea PNL la guvernare, administraţia liberală din judeţul Suceava a reuşit să deblocheze proiecte importante pentru Bucovina, pentru Suceava. Cel mai recent proiect, unul capital pentru dezvoltarea economică a zonei, va intra în curând în faza de implementare, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea şi au fost desemnaţi câştigătorii pentru realizarea documentaţiei tehnice pentru cele trei loturi de autostradă care vor lega Baia Mare de Suceava. Este vorba despre Autostrada Nordului, care va conecta Nord-Vestul ţării cu Nord-Estul şi care va facilita mobilitatea mărfurilor şi a persoanelor” a precizat Fădor.

Ea a subliniat că în pregătirea demarării acestui proiect esenţial pentru creşterea nivelului de trai al bucovinenilor şi pentru dezvoltarea economică a zonei preşedintele Gheorghe Flutur a anunţat deja că CJ Suceava va coordona construcţia centurilor ocolitoare ale oraşului Gura Humorului şi municipiilor Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

 „În calitate de coiniţiator al legii privind construcţia Autostrăzii Nordului, salut decizia preşedintelui Iohannis de a promulga actul normativ. Autostrada Nordului şi Autostrada Moldovei vor fi stâlpii relansării economice a Bucovinei şi întregii Moldove” a conchis Angelica Fădor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: