Deputatul PSD Eugen Bejinariu avertizează:

Cifrele oficiale Eurostat arată că România e pe podiumul celor mai prost guvernate ţări ale continentului

…deşi liberalii au un tupeu nemărginit şi pozează în campioni europeni ai priceperii administrării ţarii

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a avertizat, printr-un comunicat de presă, că situaţia „roz” prezentată de guvernanţii liberali privind economia românească a fost demontată de cifrele Eurostat, care sunt în total contrast cu poziţiile triumfaliste ale Guvernului PNL.

„Memoria oamenilor este agresată cu zgomot de campanie electorală şi declaraţii belicoase ale guvernanţilor, dar e greu să uităm că ne-au promis măsuri care să ajute economia şi ne-au prezentat soluţii care vor scoate România din prăpastia crizei. Ne-au oferit doar vorbe! Minciuni! Amăgiri! O vreme am crezut cu toţii că liberalii dau dovadă doar de neştiinţă, dar ei dovedesc, în fapt, rea-credinţă, premeditare şi tupeu consecvent de a ne convinge că realitatea noastră este alta decât cea pe care o trăim” a declarat Eugen Bejinariu.

Deputatul social-democrat sucevean spune că ministrul liberal al Finanţelor a împrumutat România într-un an mai mult decât toate guvernele în 20 de ani, îngropând ţara în datorii pe care nici copii copiilor noştri nu vor izbuti să le plătească.

„În tot acest timp ne-au păcălit cu cifre ca la «alba-neagra», povestindu-ne despre situaţia «roz» a economiei româneşti în comparaţie cu celelalte ţări europene. Ne-au minţit un an despre deficit minimal şi despre revenirea în «V» a economiei, pozând (şi la propriu prea des) în campioni europeni ai priceperii de a administra o ţară. A apărut, între timp, duşul rece al cifrelor oficiale Eurostat. Ele ne arată că România suferă a doua cea mai mare prăbuşire a economiei din Europa. Suntem pe podiumul celor mai prost guvernate ţări ale continentului nostru” a spus Eugen Bejinariu.

Ţara se afundă în prăpastia din care toate celelalte ţări au ştiut să iasă

El a mai adăugat că nu se vede nicio curbă abruptă a revenirii economice. Dimpotrivă, ţara se afundă în prăpastia din care toate celelalte ţări au ştiut să iasă, iar economia românească a scăzut cu 6%.

„Ţări la care ne uitam cu îngrijorare, care au agonizat luni de zile, au lideri competenţi care s-au îngrijit de economie şi de oameni, au aplicat soluţii eficiente şi astfel observăm, tot din cifre oficiale, că economia Poloniei a scăzut cu doar 2%, economia Ungariei a scăzut cu doar 4,7%, economia Italiei a scăzut cu doar 4,7%, a Bulgariei cu doar 5,2%, a Slovaciei cu doar 2,2% şi radiografia neputinţei româneşti se vede cu fiecare exemplu al celorlalte ţări europene” a menţionat deputatul social-democrat sucevean.

El consideră că liberalii au un tupeu nemărginit de a mistifica realitatea.

„Tupeul nemărginit cu care guvernanţii noştri mistifică realitatea este dublat de un cinism năucitor. Felul triumfalist în care vorbesc despre realizările lor, în contradicţie flagrantă cu agonia pe care o trăim, îi face nu doar iresponsabili şi inadecvaţi la conducerea ţării, ci complet indezirabili. Votul oamenilor în 6 decembrie trebuie să înlăture năpasta liberală care a acaparat România în vreme de criză” a conchis Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: