Klaus Iohannis:

Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în CSAT

Avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în şedinţă CSAT, a spus ieri, într-o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a precizat grupurile prioritare: personalul medical din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie. „Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, şi avem organizată o structură clară – Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicarea resurselor umane, precum şi planul de acţiune, cu etape clare”, a spus preşedintele Iohannis.

Şeful statului a mai precizat că strategia va fi supusă aprobării CSAT, pe care o va convoca în perioada următoare. „Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătăţii, ca şi cel din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiei şi personalul din domenii cheie esenţiale bunei funcţionări a societăţii”, menţionează şeful statului.

Klaus Iohannis a afirmat că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare şi iniţierea lor vor fi stabilite în funcţie de aprobarea, producţia şi alocarea de vaccinuri către fiecare ţară.

Vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente

Vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii de COVID-19, a spus, ieri, preşedintele Klaus Iohannis. „Este foarte important de ştiut că vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, spune Klaus Iohannis.

El a precizat că MApN va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum şi a celor şase depozite regionale, de unde se va face distribuţia către centrele de vaccinare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: