1.806 cazuri active de Covid-19 în judeţul Suceava

> Într-un interval de 24 de ore au fost efectuate 66 de teste

Prefectura Suceava a anunţat că, ieri, în judeţ erau 1.806 cazuri de infecţie Covid-19 în evoluţie.

Sursa citată a precizat că, potrivit distribuţiei cazurilor Covid-19 pe localităţi, din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale, 4 nu aveau niciun caz de infecţie Covid-19 în evoluţie, 9 – câte un caz, 31 – sub cinci, 35 – sub zece, iar 35 – peste zece cazuri în evoluţie.

În acelaşi timp, în carantină se aflau 647 suceveni, iar în izolare, 436. Numărul total de persoane testate până ieri este de 84.651 persoane, în anterioarele 24 de ore fiind testate 66 persoane.

Prefectura Suceava, având în vedere evoluţia cazurilor de Covid-19 la nivelul judeţului, a transmis un apel al prefectului Alexandru Moldovan privind respectarea regulilor de către cetăţeni.

„Evitaţi zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens.

Evitaţi atingerea suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Păstraţi o distanţă semnificativă, de 1,5 metri, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi. În cazul în care vă aflaţi în transportul în comun, încercaţi să NU staţi faţă în faţă cu alte persoane.

Asiguraţi-vă, după folosirea transportului în comun, că v-aţi igienizat mâinile înainte de a vă atinge faţa, nasul sau gura.

Folosiţi, pe cât posibil, rute sau modalităţi alternative de transport, pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiţi intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

PURTAŢI MASCA de protecţie, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei apropiaţi!” (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: