Valea Moldovei

Un incendiu devastator a afectat trei gospodării

> Pompierii s-au luptat cu focul timp de 7 ore

 Un incendiu puternic a izbucnit, joi seara, la o gospodărie din localitatea Valea Moldovei. Din cauză că focul a fost observat târziu, acesta s-a extins şi la gospodăriile învecinate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, la sosirea pompierilor, la gospodăria de unde a izbucnit incendiul ardeau acoperişul casei de locuit şi al centralei termice, precum şi o parte din anexele gospodăreşti, toate construcţii corp comun, majoritare din lemn.

Incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat, care au aprins acoperişul centralei termice şi celelalte construcţii din gospodărie.

În acelaşi timp, precizează sursa citată, flăcările s-au extins şi la construcţiile din două gospodării învecinate, care aveau un singur proprietar. Extinderea incendiului a fost cauzată de observarea şi anunţarea cu întârziere a evenimentului (la ora 20.56), dar şi de dispunerea construcţiilor foarte aproape unele de altele, multe dintre acestea fiind corpuri comune, construite din lemn.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de şapte ore, respectiv la ora 4.

Alin Găleată a explicat că intervenţia a fost prelungită din cauza acţiunilor de îndepărtare a elementelor de construcţie afectate de foc, sub care se mai aflau focare ascunse.

În sprijinul misiunii pompierilor au intervenit cetăţeni din localitate care, cu ajutorul unor utilaje, au înlesnit aceste operaţiuni.

Alin Găleată a precizat că au intervenit, cu 11 autospeciale, pompierii militari de la subunităţile din Gura Humorului, Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Cornu Luncii, Capu Câmpului, Baia şi Valea Moldovei.

Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei adolescente, în vârstă de 17 ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, după ce şi-a revenit, ea a refuzat transportul la spital.

Focul a făcut ravagii în cele trei gospodării

La prima gospodărie, focul a distrus acoperişul casei de locuit şi al centralei termice pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, adăpostul de animale şi alte magazii pe 120 mp, toate construcţii corp comun.

Totodată, s-au degradat elemente de construcţie ale locuinţei şi bunuri aflate în interiorul tuturor clădirilor afectate (mobilier, electrocasnice, textile, un tractor agricol şi altele). Au fost salvate restul casei de locuit şi alte construcţii anexe cu o suprafaţă de aproximativ 70 mp, cu bunurile aferente.

La al doilea proprietar, care deţinea gospodăriile învecinate, au fost afectate două dintre cele patru case de locuit (acoperişul unei case pe aproximativ 100 mp şi acoperişul de la a doua casă afectată pe 140 mp). Au mai ars anexe gospodăreşti, construcţii corp comun, cu o suprafaţă totală de aproximativ 400 mp, circa 10 tone de plante furajere, 9 tone de cereale şi 3 mc lemn de foc. S-au degradat învelitoarea din tablă de pe acoperişuri, utilaje şi unelte agricole, tavanele şi pereţii ambelor locuinţe afectate, elemente de tâmplărie din PVC, materiale de construcţii, mobilier, electrocasnice, textile şi alte bunuri. Aici, au fost salvate celelalte două case de locuit, circa 5 mc lemn de foc, două tone de cereale şi o bovină, a menţionat sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: