Sucevenii pot investi în titluri de stat în lei şi euro

> Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru cea în euro, ofertă valabilă până pe 27 noiembrie > Pentru subscrierea iniţială a titlurilor nu se aplică comisioane de către băncile intermediare, veniturile obţinute nefiind impozabile

BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR şi BRD au pus în vânzare a doua serie de titluri de stat pentru populaţie în lei şi titluri de stat denominate în euro. Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJPF) Suceava informează că maturitatea este de unu şi 3 ani pentru moneda naţională şi de 5 ani pentru euro. Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 3,5% la o scadenţă de un an şi de 4% pentru scadenţa la 3 ani, titlurile de stat în euro având o dobândă anuală de 1,85%. Conform AJFP, dobânzile acordate peste nivelul actual al pieţei scad riscul investiţional până la maturitate, oferind oportunitatea lichidării imediate, cu minimum de costuri pentru populaţie, în cazul unor nevoi imediate, prin vânzarea acestora pe piaţa secundară. Oferta de titluri de stat din cadrul Programului „Fidelis” se derulează până pe 27 noiembrie 2020. „Aceste momente de criză în sănătate şi economie sunt un prilej pentru a arăta coeziunea, fiind inclusiv o şansă pentru populaţie de a face investiţii sigure şi cu randamente bune” arată purtătorul de cuvânt Oana Violeta Apetrea. Oferta primară de vânzare de titluri de stat pentru populaţie „Fidelis” s-a derulat în perioada 15 iulie-7 august. Pentru subscrierea iniţială a titlurilor nu se aplică comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat „Fidelis” pot investi persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta de peste 18 ani, până la data închiderii ofertei, inclusiv.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: