Ion Lungu:

Premierul Ludovic Orban mi-a oferit garanţia că vor fi susţinute de Guvernul PNL varianta ocolitoare nr. 2 a Sucevei, sala polivalentă şi noul stadion

Primarul Ion Lungu a declarat vineri, după ce a purtat discuţii cu premierul Ludovic Orban, că a primit garanţia realizării celei de-a doua variante ocolitoare a municipiului Suceava, a sălii polivalente şi a unui stadion nou.

Primarul a arătat că premierul Ludovic Orban a venit la inaugurarea şoselei de centură a municipiului Rădăuţi unde, ca urmare a implicării autorităţilor naţionale şi a eforturilor făcute de un constructor român, investiţia a fost dată în folosinţă cu 9 luni mai devreme.

El a spus că acest mod de lucru susţinut al proiectelor de investiţii va fi o obişnuinţă în guvernarea viitoare PNL şi că se dovedeşte că ceea ce promite Guvernul PNL realizează bine şi mai repede.

„Continuând cu o guvernare PNL vom avea siguranţa că vor fi recuperate în timp relativ scurt investiţiile esenţiale pentru zona noastră” a declarat Ion Lungu.

El a menţionat că a discutat din nou cu premierul despre proiectele majore necesare municipiului Suceava şi că a primit confirmarea că acestea vor fi susţinute şi finanţate.

„Varianta ocolitoare nr. 2 a Sucevei este inclusă la finanţare pe fonduri europene ca nod de descărcare pentru Autostrada A7, în dreptul localităţii Cumpărătura, care merge spre Botoşani pe relaţia Cumpărătura – Ipoteşti – Tişăuţi – Salcea” a spus Ion Lungu.

El a arătat că şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a arătat că prin Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă vor fi finanţate Autostrada A 7 şi drumurile de legătură, urmând ca în curând să fie anunţat oficial acest plan în valoare de 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Primarul Ion Lungu a mai spus că în legea bugetului de stat pentru anul 2021 vor fi prevăzute fonduri şi pentru sala polivalentă a municipiului Suceava şi pentru realizarea documentaţiilor pentru începerea lucrărilor la noul stadion.

„Avem certitudinea că, dacă guvernarea liberală va continua după alegerile parlamentare din 6 decembrie, vom avea susţinerea necesară pentru proiecte pe care sucevenii le aşteaptă de mult timp şi care nu au fost puse în practică din cauză că am avut 7 ani de guvernare PSD care a blocat investiţiile în zona noastră” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: