Pentru că nu a suspendat activitatea

Poliţia a amendat administratorul Târgului auto din Cumpărătura

> Totodată, 37 de comercianţi din târg au fost avertizaţi > Ei consideră măsura de neînţeles câtă vreme bazarul şi centrele comerciale funcţionează

 IPJ Suceava a anunţat că, în cursul zilei de sâmbătă, a verificat respectarea măsurilor stabilite pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus şi că, în acest context, a fost amendat administratorul Târgului auto din Cumpărătura, pentru că nu a suspendat activitatea târgului.

Sâmbătă, între orele 7 – 11 şi 16 – 20, la nivelul Poliţiei Municipiului Suceava s-a acţionat în sistem integrat, cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, jandarmi, pompieri, poliţie locală şi DSVSA, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă pentru asigurarea rezilienţei comunităţilor şi pentru diminuarea impactului tipului de risc, de către agenţii economici care desfăşoară activităţi în spaţii publice precum pieţe, magazine, hipermarketuri, restaurante, cafenele, terase, baruri, saloane de evenimente, unde este semnalată prezenţa unui public numeros, precum şi aspectele privind respectarea prevederilor H.G. nr. 967 din 12 noiembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei Covid-19, cu accent pe respectarea distanţării sociale şi portul măştii de protecţie de către persoanele identificate.

La acţiune au participat 21 de efective, dintre care 14 lucrători de poliţie (6 din cadrul SPR2 Ipoteşti, 8 poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică), 3 lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, un lucrător din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, un lucrător din cadrul DSVSA Suceava şi doi lucrători din carul Poliţiei locale Suceava acţionând, în zonele stabilite, în echipe mixte cu autospeciale din dotarea tuturor structurilor implicate.

Efectivele au acţionat între orele 7 şi 11 în Târgul auto Cumpărătura, comuna Bosanci, iar între orele 16 şi 20 la obiectivele stabilite pe raza municipiului Suceava.

În urma controlului efectuat în târgul auto, Poliţia a constatat că nu erau respectate prevederile Hotărârii nr. 967 din 12.11.2020 privind suspendarea activităţii acestui tip de piaţă, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei administratorului târgului, întrucât a încălcat prevederile art. 65 lit. r din Lg. 55/2020 raportat la art. 12 din Anexa 3 la H.G.967/2020. Totodată, s-a procedat la instruirea şi avertizarea a 37 de comercianţi cu privire la obligativitatea respectării prevederilor Hotărârii nr. 967 din 12.11.2020.

Comercianţii din acest târg susţin că poliţiştii au venit cu avertismentele listate în prealabil şi că nu înţeleg care este rostul închiderii acestei activităţi în condiţiile în care se desfăşoară în aer liber.

Mai mult, ei arată că bazarul şi centrele comerciale sunt deschise, iar un târg în aer liber este închis, considerând măsura de neînţeles. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: