DSP Suceava:

Petrecerile private, familia şi locul de muncă sunt principalele medii de risc ce au condus la infectări cu SARS-CoV-2

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a analizat cauzele care au condus la infectările cu SARS-CoV-2 în judeţ, pe primul loc fiind evenimentele sociale/petreceri private, urmate de familie şi locul de muncă, iar pe ultimele locuri fiind biserici, spitale/cabinete medicale/stomatologice.

Prefectura Suceava a arătat că, în urma analizei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică, în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecţia cu virusul SARS-CoV-2, au rezultat următoarele date referitoare la cauzele care au determinat infectările de la nivel judeţean, după cum urmează: evenimente sociale/petreceri private; familie; locul de muncă; cercul de prieteni; deplasările în concedii; transportul în comun; baruri/terase; pieţe; spaţii comerciale/supermarketuri; centre rezidenţiale; săli de fitness/club sportiv; revenirea în ţară din zone de risc; biserici/locaşe de cult; spitale/ cabinete medicale/stomatologice.

Evoluţia cazurilor în judeţ din luna martie şi până în prezent a fost direct influenţată, pe lângă mediul de risc, şi de gradul de conştientizare a populaţiei privind respectarea măsurilor impuse de autorităţile centrale şi judeţene.

La nivelul judeţului, au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfăşura şi în continuare, a transmis Prefectura.

Specialiştii din cadrul DSP apreciază că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susţinute de conştientizare a populaţiei pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţi.

„Având în vedere datele prezentate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi de evoluţia cazurilor de Covid-19, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, face un apel către cetăţenii judeţului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate şi a deplasărilor inutile. Igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecţie individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măştilor de protecţie trebuie să devină prioritară!” se arată într-un comunicat al Prefecturii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: